SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursagaz'dan milli eğitimin mükemmellik yolculuğuna destek

BURSA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ VE EFQM AVRUPA KALİTE BÜYÜK ÖDÜLÜ SAHİBİ OLAN BURSAGAZ, EFQM YÖNETİM MODELİNİ “EĞİTİM MÜKEMMELLİK PROGRAMI” ADI ALTINDA BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE AKTARIYOR. (SÜLEYMAN AYDIN/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2017 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursagaz'dan milli eğitimin mükemmellik yolculuğuna destek
 Bursa Kalite Büyük Ödülü ve EFQM Avrupa Kalite Büyük Ödülü sahibi olan Bursagaz, EFQM yönetim modelini “Eğitim Mükemmellik Programı” adı altında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktarıyor. 
13 Temmuz’da Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törende 3 yıllık program için imzalar atıldı. Törende Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da yer aldı. 3 yıl boyunca devam edecek program çerçevesinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 28 öğretmenin rehberliğinde EFQM mükemmellik modelini esas alarak eğitimde mükemmellik uygulamaları entegrasyonu yapılacak. “Eğitim Mükemmellik Programı” adı altında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne adapte edilecek uygulama öncesinde 28 öğretmene, Bursagaz Genel Müdürlük binasında, 5 kişilik Bursagaz ekibi tarafından bir günlük eğitim verildi.
Bütün hizmet ve faaliyetlerin bütünleyicisi olan sürdürülebilirlik anlayışı kapsamında kendi yönetim modellerini de EFQM modeli ile bütünleştirerek verimliliği artırdıklarını söyleyen Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp, “EFQM modeli ile çalışanlarımız ve paydaşlarımızla performansımızı daha üst seviyeye taşıdık. 2008 yılında sektörümüzde bir ilki başararak, EFQM Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazandık. Şimdi de bu mükemmellik uygulamalarını yaygınlaştıran kurum ve kuruluşlara destek olmayı, sosyal sorumluluk anlayışı olarak benimsedik. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu kurumlardan biri. Sürdürülebilir mükemmellik yolculuğumuzda bugüne dek edindiğimiz tecrübemiz ve birikimimizi Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktaracak olmamız bizim için çok kıymetli. 28 öğretmenimizin rehberliğinde “Eğitim Mükemmellik Programı” adı altında sunacağımız uygulamalar ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün geleceği gören bir kurum olarak verimliliğini ve başarısını artıracağına inanıyorum” dedi.
Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından geliştirilmiş olan EFQM mükemmellik modeli, giderek dünya çapında yaygınlaşan bir yönetim ve kurumsal performans değerlendirme aracı. 9 kriterden oluşan model; müşteri, çalışan ve toplum memnuniyetinin; stratejilerin; çalışanların, kaynakların ve süreçlerin etkili bir liderlik yaklaşımı ile yönetilerek sağlanabileceği ve kurum ve kuruluşların bu yaklaşım sonucu mükemmel veya sürekli iyileşen faaliyet sonuçları elde edeceği mantığı üzerine kurulu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.