SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursagaz'dan toplumsal güvenlik ve iş sürekliliği atağı

Sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye odaklı stratejileri ile öne çıkan Bursagaz, Alman EWE Grubu’nun sürdürülebilirlik odaklı yönetim anla

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2013 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye odaklı stratejileri ile öne çıkan Bursagaz, Alman EWE Grubu’nun sürdürülebilirlik odaklı yönetim anlayışını dağıtım sektörüne taşımaya hazırlanıyor. 


2013 yılında başlattığı İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Sertifikasyon projesi ile yine sektöründe ilk olmaya hazırlanan Bursagaz, iş sürekliliği alanında dünya sertifikasyon pazarının yüzde 70’ini elinde tutan BSI ile anlaşma sağladı.  BSI Güney Avrupa Bölge Müdürlüğü yönetimi Bursagaz’ın uygulamalarını yerinde incelemek için Bursagaz Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ve BSI Güney Avrupa Bölge Müdürü Luigi Brusamolino, ISO 22301 Sosyal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasyon sözleşmelerini imzaladı.
İmza töreni sırasında kısa bir konuşma yapan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 7’nci sertifikaları için önemli bir adım attıklarını ve 2013 yılı içerisinde sertifikasyonu tamamlamak için gerekli çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Sektörde yine bir ilki gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Tola, her üst seviye yönetici gibi kendisinin de şirketin iş süreçlerinin tüm riskler dikkate alınarak kontrol ve garanti altında olduğunun bilinmesinin büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu, ISO 22301 uygulamalarının bunun için destekleyici bir unsur olduğunu belirtti.
İş sürekliliğinin, şirketlerin sürdürülebilirliklerini sağlaması adına son derece önemli bir yaklaşım olduğuna vurgu yapan Tola, iş etki analizleri sonuçlarının Bursagaz stratejilerinde önemli bir yer teşkil ettiğini ve ISO 22301 standardı yardımıyla iş süreçlerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Risk ve iş sürekliliği planlarının yaygınlığının sağlanmasının son derece önemli olduğunu belirten Tola, Bursagaz olarak 2005 yılından beri risk yönetim metodolojileri uyguladıklarını ve son olarak SAP-GRC aplikasyonu ile bu süreçlerini maksimize ettiklerini vurguladı.
Her sene yeni bir sertifikasyon projesi ile ön plana çıktıklarını söyleyen Tola, “2005 yılında entegre yönetim sistemlerine yönelen Bursagaz, 2007 yılında ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, 2011 yılında ISO 10002 Müşteri Şikayet ve Memnuniyet Yönetim Sistemi ve son olarak 2012 yılında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile idari yaklaşımlarına derinlik katmıştır. Her sene yeni bir sertifikasyon projesi ile ön plana çıkan Bursagaz, yaklaşık 9 yıldır hayata geçirdiği uygulamaların taçlandırılmasını sağlamaktadır. 2008 yılında EFQM Avrupa Kalite Ödül sürecinin ardından büyük bir hızla proses optimizasyonuna devam eden şirketimiz, yeni sertifikasyon süreçleri ile kurumsal mükemmellik yolunda ilerlemeye devam ettiğini ve bu sistemleri yaklaşımlarına entegre ettiğini kanıtlamaktadır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.