SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı Genç Siviller Danıştay'a ponpon gönderdi

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2012 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2012 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da bir grup Genç Sivil üyesi genç, Danıştay'a 19 Mayıs'ta kullanmaları amacıyla ponpon, atlet ve şort gönderdi.

Mili Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının stadyumlardan alınıp, okullarda kutlanmasına yönelik bir genelgesini bozan Danıştay'a tepki gösteren Genç Siviller, Heykel Postanesi'nden ponpon, şort ve spor atlet gönderdi. Genç Siviller adına açıklama yapan Kıvanç Balkan, "Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ankara dışında ki illerde 19 Mayıs kutlamalarının yalnızca okullarda ve öğrencilerin arasında kutlanmasına ilişkin genelgesi hakkında ki yürütmeyi durdurma kararı aldı.Hem bu kararını bu güne kadar parti kapattıran, darbe yaptıran, üstünlüğü kendinden menkul hukuk kurallarına dayandırdı" dedi.

Danıştay'ın 19 Mayısların taşıdığı anlamdan çok uzak olarak gençliğe heyecan vermeyen, aksine zaman ve enerji israfına yol açan, gençlerin dilinden çok uzak rahatsızlık verici etkinliklerle kutlanmasına devam etme kararı aldığını ifade eden Balkan, "Bu kararla 19 Mayıs kutlamalarının gençlik bayramına yakışır şekilde içeriğini gençlerin belirleyeceği eğlencelerle yarışmaya kutlamak varken, 1930'ların faşist İtalya'sından öğrendiğimiz, artık Kuzey Kore'den başka dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmayan militarist törenleri bu ülkenin gençlerine layık gördüğünü göstermiş oldu. Gençlerin kendi bayramlarının öznesi olmasını değil, insan anatomisine zararlı kuleler yaptırmayı, rap rap uygun adım yürütmeyi, ellerinde ki renkli kartonlarla hasamet dolu kareografilerin oluşmasında birer önemsiz nesne olmalarını uygun görmüştür" diye konuştu. Artık oynama sırasının Danıştay'da olduğunu söyleyen Balkan, "Danıştan eğer verdiği bu ilkel kararı yerinde buluyorsa, onların diledikleri gibi bir 19 Mayıs kutlaması için stat gösterilerinde kullanılmak üzere şort-spor atlet ve ponpon yolluyoruz. Gösterecekleri performansı merakla bekliyoruz. Gösteri sırası Danıştay'da " şeklinde sözlerini tamamladı.
Basın açıklamasının ardından Genç Siviller, ponpon, spor atlet ve şortları kolilere koyarak kargo ile Danıştay'a gönderdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.