SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı gençler 'Uzay Kampı'nda 

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) yaz

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2018 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2018 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı gençler 'Uzay Kampı'nda 
Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) yaz kampları gençlerin ilgi odağında.
Yaz kampları kapsamında gerçekleştirilen ‘Uzay Kampı’ ile 7’den 70’e tüm bilim meraklılarını bir araya getirdi. Gençlerin ufkunu açan, ailelerin çocuklarıyla birlikte nitelikli vakit geçirmesini sağlayan Bursa BTM Uzay Kampının ilk bölümünde, Astronom Dr. Bülent Yaşarsoy, güneş sistemi, gezegenler, yıldızlar, galaksiler, diğer gök cisimleri ve astronomik olaylarla ilgili katılımcılara detaylı bilgi verdi. Dr. Yaşarsoy uzay hakkında en çok merak edilen “evrende yalnız mıyız, kara delikler nedir, Mars’a yerleşebilir miyiz?” gibi en çok merak edilen konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin bilim ve teknoloji alanında yaptığı yatırımlardan biri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen Uzay Kampı’na katılan aileler, Astronom Dr. Bülent Yaşarsoy’un söyleşisinin ardından uzman eğitimciler eşliğinde insanoğlunun uzay macerasının ve Mars’a yolculuğun anlatıldığı ‘Görevimiz Mars’ sergisini gezdiler. Mars’a güvenli iniş etkinliğine de katılan aileler, kendi mars araçlarını tasarladılar. Çocuklar için oldukça eğlenceli geçen kampta katılımcıların büyük bir kısmı görevi başarıyla tamamladı. Teleskopla gökyüzü gözleminin de yapıldığı Bursa Uzay Kampı’na katılanlar gecenin sonunda milyonlarca kilometre uzaklıktaki gezegenleri ve yıldızları da yakından inceleme şansı yakaladı. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.