SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı mühendislerin ürettiği araç takip sistemi devrede

Bursalı mühendisler tarafından üretilen araç takip sistemi SERTEK, Bursa Servis Araçları Esnaf Odasına bağlı 3 bin 300 araç ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ndeki merkezden takip edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve beraberindekiler, Bursa Servis Araçları Esnaf Odası sermayesi ile kurulan ULUTEK'teki Ser-Odasan firmasının ilk yerli teknoloji üretimini yerinde inceledi. ( Bursa Büyükşehir Belediyesi - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı mühendislerin ürettiği araç takip sistemi devrede
Bursalı mühendisler tarafından üretilen araç takip sistemi SERTEK, Bursa Servis Araçları Esnaf Odasına bağlı 3 bin 300 araç ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ndeki merkezden takip edilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Servis Araçları Esnaf Odası sermayesi ile kurulan ULUTEK'teki Ser-Odasan firmasının ilk yerli teknoloji üretimini yerinde inceledi.

Bursalı mühendislerce yüzde 100 yerli yazılım ve üretimle hazırlanan araç takibi, araç içi ve dışı kayıt yapan SERTEK'in çalışma sistemi hakkında bilgi alan Altepe, şehir içi trafik yoğunluğunun ancak akıllı şehir içi taşımacılık sistemleriyle ortadan kalkacağını, bu alandaki tüm çalışmaları destekledikleri belirtti.

Oda Başkanı Sadi Aydın'dan sistemin çalışma şekli hakkında bilgi alan Altepe, üretimi tamamlanan sistemle odaya bağlı 3 bin 300 aracın merkezden yönlendirilmesi, trafik yoğunluğunun azaltılması ve verimin artırılmasının amaçlandığını anlattı.

Sistemin startını veren Altepe, şunları kaydetti:

"Artık araçlara montaj çalışması başlayacak. Bu sistemle hem daha güvenli yolculuk hem de kamera sistemleriyle huzur ortamı sağlanmış olacak. Merkeze bağlantılı olarak araçların şehir içinde yönlendirilmesi sağlanacak. Servis araçları, yoğunluk durumuna göre daha kısa hatlara ve en uygun güzergahlara yönlendirilecek. Böylece hem servis aracı işletmecisi olan esnafımız kazanacak hem de servis kullanan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacak. Bu çalışmaya imza atan esnaf odamızı kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sistemin tüm araçlara montajı konusunda gerekli desteği de sağlayacağız."

Servis taşımacıları olarak büyük bir gurur ve mutluluk içinde olduklarını ifade eden Aydın da "Bize personellerinin can güvenliğini emanet eden iş adamlarımız adına, en sevdikleri varlıkları olan yavrularını bize teslim eden velilerimiz adına çok mutluyuz. Çünkü yazılım ve donanımı yüzde 100 Bursalı mühendislerimize ait olan ilk üretimimizin startını Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte veriyoruz. Projeyi trafik yoğunluğuna karşı ortak çözüm üretmek hedefiyle hayata geçirmiş buluyoruz." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.