SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı öğrenciler Bilim Kampı'na hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenecek “sömestr kampları” için kayıtlar şimdiden doldu. &nb

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı öğrenciler Bilim Kampı'na hazır
Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenecek “sömestr kampları” için kayıtlar şimdiden doldu.

 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenecek “sömestr kampları” için kayıtların dolduğu öğrenildi. Bütün kontenjanların dolduğu kamplarda toplam 250 çocuk ağırlanacak. Bursalı bilim severlerin büyük ilgi gösterdiği kampların kayıtları açıldığı gibi doldu. Çocukların uygulamalı olarak eğitim göreceği kamplar 26 Ocak Salı günü BTM’de başlıyor. Sabah 10:00’dan akşam 17:00’a kadar sürecek atölyeler, ‘Sihirli Kimya’, ‘Genç Biyologlar İş Başında’, ‘Gökyüzü ve Ötesi’ ve ‘Elektriğin Efendileri’ temalarında gerçekleşecek. Kamplara katılan öğrenciler hem deneyler yapacak hem, de o bilim dalı ile ilgili geniş bilgiye sahip olacak.‘Sihirli Kimya’ gününde her Salı, BESAŞ’ın katkılarıyla tereyağ yapımı öğrenecek olan öğrenciler ayna yapımı, güneş kırıcı gibi farklı atölye çalışmaları ile kimya biliminin günlük hayatımızdaki yerini keşfedecek.
‘Genç Biyologlar İş Başında’ gününde her çarşamba, gerçek bir kalbi inceleyecek olan öğrenciler, balıktaki kan dolaşımını görecekler. Kendi yaptıkları mikroskop ile kalp kası gözlemi yapacak olan öğrenciler Biyolojinin hayatın farklı alanlarında nasıl kullanıldığını öğrenmiş olacaklar.‘Gökyüzü ve Ötesi’ gününde ise her perşembe, planetaryum yapıp gezegenleri seyredecekler. Su roketi ve uçak rampası yapacakları atölyede ayrıca Planetaryum’da uzay ile ilgili merak ettiklerini Uzman Astronom’a sorma fırsatı yakalayacaklar.‘Elektriğin Efendileri’ gününde ise, sesleri ile komut verecekleri bir VU metre yapacak olan öğrenciler, ayrıca çılgın bir robot ve elektrikli araba yapacaklar. Elektrik motorları ve devreler ile yapacakları birbirinden keyifli deneyler ile elektriğin efendileri olacaklar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.