SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın Bosna seferberliği devam ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla bugüne kadar Bosna’ya gönderilen 20 TIR dolusu yardım malzemesinin ardından Bursa Ticaret ve

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Bosna seferberliği devam ediyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla bugüne kadar Bosna’ya gönderilen 20 TIR dolusu yardım malzemesinin ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle 4 TIR yardım malzemesi daha bölgeye uğurlandı.

Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yaraların sarılması için Türkiye genelinde seferberlik başlatılırken, Bursa’daki yardım organizasyonlarının çatı kuruluşu haline gelen Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla yardım konvoylarına bir yenisini daha ekledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hatırlanan ve içinde giyecek, gıda, ev eşyası, battaniye ve temizlik malzemeleri bulunan 4 TIR Merinos Park’tan Bosna’ya uğurlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’ten gelen sel felaketi haberiyle hemen yardım çalışmalarını başlattıklarını belirterek, 4 milyon nüfuslu Bosna Hersek’te yaklaşık 1 milyonluk nüfusun selden etkilendiğini söyledi. 100 binin üzerinde ev, işleri, okul, hastane ve kamu binasının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Kardeşlik, dostluk zor zamanda belli oluyor. Bosna Hersek bizim bir parçamız. Türkiye olarak bu zor zamanda Bosna’nın yanındayız. Bursa başta olmak üzere, Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerle yardım için harekete geçtik. Bursa ve Türkiye olarak dostluğumuzu en güzel şekilde göstermeyi amaçlıyoruz. Bosna’da hayat normale dönene kadar yardımlarımız devam edecek. Bugün gönderdiğimiz yardım malzemelerinin teminine katkı veren BTSO yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, dostluğun zor günlerde belli olacağını belirterek, “Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Bir nebze de olsa Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde BTSO olarak çam sakızı çoban armağanı denecek türden biz de üzerimize düşeni yaptık. İnşallah yardım araçlarımız kazasız bir şekilde yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırır” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.