SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın keşfedilmeyi bekleyen yeni turizm merkezi

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Boğazköy ve Hamzabey mahallelerine ait araziler üzerinde 1991 yılında yapımına başlanan ve 2 yıl önce

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın keşfedilmeyi bekleyen yeni turizm merkezi
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Boğazköy ve Hamzabey mahallelerine ait araziler üzerinde 1991 yılında yapımına başlanan ve 2 yıl önce su tutulmasıyla birlikte çevrenin görünümünü değiştiren Boğazköy Barajı, turizm merkezi olmayı bekliyor. 28 kilometre çevre parkurunu gezenlere her köşesiyle unutulmaz anlar yaşatan Baraj Gölü, İnegöl’ün saklı bir turizm merkezi adeta.

SUYU YENİŞEHİR’E, GÖRSELLİĞİ İNEGÖL’E RENK KATIYOR
Bursa'nın Yenişehir ovasında 15 bin hektarlık araziyi sulaması için yapılan Boğazköy Barajı, suyuyla Yenişehirli çiftçilerin, görselliği ile İnegöl halkının yüzünü güldürüyor. Barajın etrafı gezildiğinde, ilk olarak restoranların olabileceği marina kısmı göze çarparken, çevresindeki doğal bitki örtüsü de göze ayrı bir güzellik katıyor. Doğal olarak oluşan koylarıyla adeta Fethiye ölü denizi hatırlatan baraj gölü, çevresindeki meyve bahçeleri ve tarım ürünleri ile de güzelliğine güzellik katıyor.

ÖKSÜZ KALAN AĞAÇLAR
Baraj Gölü içerisinde büyük bölümleri sular altında kalan ağaçlara ise, dallarına konan yaban ördekleri ve martılara, bir müddet dinlenmeleri için ev sahipliği yapıyor.
Trafik akışının çok az olduğu ve patika yolların oluştuğu Baraj Gölünün, Hamzabey ve Karalar mahalleleri sahilleri ile Alanyurt’un Baraj Gölüne bakan yamaçlarında, bazı mahalle sakinleri yaptıkları hobi bahçelerinde temiz havanın ve görsel güzelliğin tadına varıyor.

BARAJ YETKİLİLERİ BEKLİYOR
Doğa güzelliği ile insanların odak noktası haline gelen Boğazköy Baraj Gölü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Belediyesi, Bursa Çevre Orman Müdürlüğü yetkililerinden alacak sosyal tesis desteğini bekliyor. Boğazköy Baraj Gölü, yetkililerden destek gelmesi halinde, hafta sonları İznik, Mudanya gibi göl ve deniz manzarasını görmeye giden İnegöllüleri, belki de kendi çevresine çekecek bir duruma gelecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.