SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın 'Ortak Aklı'

BURSA TİCARET VE SANAYİ (BTSO) LİDERLİĞİNDE DÜZENLENEN ‘ORTAK AKIL TOPLANTILARI’NIN 11.’Sİ BURSA TİCARET BORSASI (BTB) EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TOPLANTIDA KONUŞAN BTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM BURKAY, TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLEN ‘ORTAK AKIL BULUŞMALARI’NIN İŞ DÜNYASINDAKİ SİNERJİYİ VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRDİĞİNİ SÖYLEDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2015 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın 'Ortak Aklı'
Bursa Ticaret ve Sanayi liderliğinde düzenlenen ‘Ortak Akıl Toplantıları’nın 11.’si Bursa Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde şehirdeki bütün oda ve borsaları aynı masa etrafında buluşturmak üzere başlatılan ‘Ortak Akıl Toplantıları’ devam ediyor. BTB ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTB Başkanı Özer Matlı, BTSO ve BTB Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilçe oda ve borsaların başkanlarının yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 2016 yılı Eylem Planı’nda yer alan reform paketinde özellikle bölgesel model sistemi içinde Bursa’nın merkezinde olduğu 1. bölgenin çok farklı konumlandırıldığını hatırlatan Burkay, Türkiye’nin önündeki hedeflere ulaşmasında, Bursa’nın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görebildiklerini ifade etti. İki genel seçim yaşanan 2015’in zorlu bir yıl olarak geride kaldığını ifade eden Burkay, “Özellikle yakın coğrafyamızda yaşanan olaylar sebebiyle ciddi bir Pazar daralmasıyla karşı karşıya kaldık. Sağlanan güven ve istikrar ortamı ile birlikte 2016’nın yeni pazarlara açılacağımız bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bu yüzden bizlerin sergilediği birlik ve beraberlik çok önemli” dedi.

 
GÖKMEN UZAY HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ
Başkan Burkay, Türkiye’de bir ilk olacak Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin 10 ay gibi kısa sürede tamamlanarak, 2016 yılının Ağustos ayında Bursa sanayisine kazandırılacağını ifade etti. Ocak ayında BTSO Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nin inşaatına yapılacağını söyleyen İbrahim Burkay, “Bu projenin toplam 80 milyon liralık büçesi var. Bu bütçenin 52 milyon lirasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK vasıtasıyla projeye aktarıyor. Bu proje, mimari açıdan da Bursa’ya değer katacak. Merkezimiz, Bursa’nın yeni dönemde vizyon olarak ortaya koyduğu uzay havacılık sanayisine geçişte önemli bir mihenk noktası taşıyor” diye konuştu.

 
"BÜYÜME RAKAMLARINDA BAŞARI ÖZEL SEKTÖRÜNDÜR"
BTB Başkanı Özer Matlı, ilçe oda ve borsalarla birlikte ortak hareket etmenin Bursa ekonomisine değer kattığını ifade etti. 2014-2015 yıllarında 4 seçimi birden yaşadıklarını hatırlatan Matlı, ülkede oluşan birlik ve beraberliğin ekonomik kalkınmaya güç kattığını belirtti. Daha önceki seçimlerde popülist politikalar neticesinde seçimlerin ekonomiyi doğrudan etkilediğine dikkati çeken Matlı, “Bilhassa 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan siyasi belirsizlik ortamı ekonomide tedirginlik oluşturdu. Gelişmeleri hep beraber gözlemliyoruz. Buna rağmen 3. Çeyrekte yüzde 4’e varan büyüme rakamları bizleri memnun etti. Geleceğe dair umutlarımızı daha da arttırdı. Bu ivme öncelikle özel sektörün başarısıdır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.