SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın yükü İnegöl'ün sırtında

İnegöl Devlet Hastanesi'nde yeni hizmete açılan 22 yataklı yoğun bakım ünitesi Bursa merkezden sevk edilen hastalara da hizmet veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Devlet Hastanesi'nde yeni hizmete açılan 22 yataklı yoğun bakım ünitesi Bursa merkezden sevk edilen hastalara da hizmet veriyor.


100 gün zarfında 304 hastaya hizmet veren yoğun bakım ünitesine sevk edilenlerin çoğunun Bursa merkez ve ilçelerinden olduğu bildirildi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in teşebbüsü ve hastane yönetiminin gayretleri neticesinde 19 Ocak 2013 tarihinde hizmete açılan yoğun bakım ünitesi adeta Bursa'nın yükünü sırtlıyor.
Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, "Nisan ayı sonu verilerine göre toplam 304 hasta yoğun bakım hizmeti aldı. Hastalarımızın yüzde 55'i servimizde tedavi görerek sağlığına kavuştu. 127 hastamızı kaybettik. 6 hastamızı ise tıp endikasyonu sebebiyle başka hastanelere sevk etmek durumunda kaldık. Şu anda 16 hastamızın tedavisi devam ediyor" dedi.
İnegöl olarak Bursa'nın yoğun bakım ihtiyacının büyük bir kısmını karşıladıklarının altını çizen Göçmen, "Karacabey, Mustafakemalpaşa, İznik, Orhangazi, Yenişehir gibi ilçelerin yoğun bakım ihtiyacını biz karşılıyoruz. Bunun dışında Balıkesir, Bilecik ve Yalova illerinden gelip yoğum bakım ünitemizde yatan hastalar da var. Bursa ve Türkiye’deki yoğun bakım ihtiyacına binaen bakanlığımızın teklifi, siyasilerin yardımı ile yatak sayısını 22’ye yükselttik. Bunların 7 yatağı 3. basamak yoğun bakım. Yani her türlü tıbbı desteğin sağlandığı en üst basamak yoğun bakım. İnegöl için büyük bir kazanç. Umarım Allah hiç kimseyi yoğun bakıma düşürmez" diye konuştu.
Göçmen, 5 yataklı 1. basamak yoğun bakımın da kısa sürede hizmete gireceğini müjdeledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.