SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor davasında şok savunma

Bursaspor'daki mali soruşturma kapsamında açılan davanın duruşmasında konuşan tutuksuz sanıklardan kulübün hukuk işlerinden sorumlu yönetic

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor'daki mali soruşturma kapsamında açılan davanın duruşmasında konuşan tutuksuz sanıklardan kulübün hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Öztürk Yazıcı, “Bizim şampiyonluk sonrası çıkışımız bu davayla engellenmek istenmiştir” dedi.


1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "özel ve resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak, gizliliği ihlal, zimmet ve suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarına karıştıkları iddia edilen Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, kulübün hukuk işleri sorumlusu Öztürk Yazıcı ile eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bugünkü davaya tutuksuz sanıklardan Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor Kulübü Hukuk Danışmanı Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir, eski Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, muhasebeci Sema Çavuşoğlu, ikinci başkan Haluk Özkıyıcı, Bursaspor TV Genel Müdürü Mehmet Gerçeksi, Denetleme Kurulu Başkanı Mümin Pekcan, denetleme kurulu üyeleri Basri Ünsalar ve Akın Ardalan katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek uzman bilirkişi heyeti tarafından incelenen bilirkişi dosyası mahkemeye ulaştı. Avukat Öztürk Yazıcı, Bursaspor Kulübü’nün kamu yararını bir dernek olduğunu ve keyfi idare edilemeyeceğini söyledi. Bilirkişi tarafından incelenen raporda herhangi bir suç teşkil eden durumun bulunmadığını ifade eden Yazıcı, “Soruşturma savcısı 3 ay inceleme yaptı, bir şey çıkmadı. Dosya Ankara’ya gitti, ondan da herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Bizim şampiyonluk sonrası çıkışımız bu davayla ertelendi. Gözaltılar yüzünden takıma yeterince odaklanamadık ve haklarını veremedik. Artık bu davanın tamamlanması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Sanık avukatları da bilirkişi raporunda herhangi bir suç teşkil eden durum bulunmadığını belirterek, müvekkillerinin beraatlerini talep etti. Duruşma, gelen raporun incelenmesi ve savcının mütalaasını hazırlaması için ileri bir tarihe ertelendi.
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile birlikte adliyeden ayrılan avukat Öztürk Yazıcı, bilirkişi raporunun gelmesinin ardından davanın bitirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Futbol kulüplerinde transfer sezonu önemlidir. Dolayısıyla sadece transfere odaklanmak, önümüzdeki yılın plan ve programına odaklanmak istiyoruz. Bizim bir görevimiz var. Bir an önce davanın bitmesini ve gündemden kalkmasını istedik ama mahkeme duruşmayı 6 Haziran'a erteledi. Daha önceki bütün davalar beraatle sonuçlandı. Gündemimizde sadece bu dava kaldı. Bu dava da inşallah tarihe gömülür” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.