SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor Divanı'nda namaz tahammülsüzlüğü

Sercan GÜLER  Bursaspor Divan Kurulu toplantısında Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay’ı

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor Divanı'nda namaz tahammülsüzlüğü
Sercan GÜLER 

Bursaspor Divan Kurulu toplantısında Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay’ın namaz kılmaya gitmesi tartışmaya yol açtı. Divan Başkanı İdris Sevinç’in tepki gösterdiği Başkan Ay, “Burada Cumhurbaşkanı da olsa ben namazımı kılarım” dedi.


Bursaspor Divan Kurulu toplantısına Başkan Ali Ay'la Divan Başkanı İdris Sevinç arasında yaşanan namaz tartışması damga vurdu. Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay’ın Divan Kurulu’nda yapacağı konuşma öncesi namaza gitmek isin Sevinç’ten ricada bulundu. Ancak Sevinç buna karşı çıktı.  Bunun üzerine Başkan Ay salondan çıkarak namaz kılmaya gitti.

Başkanın namaza gitmesine sinirlenen Divan Başkanı İdris Sevinç, “Namaz kazaya bırakılabilir. Burada olanların yüzde 50-60’ı 5 vakit namazını kılan insanlar. Demek ki ben 65 yıl dinimi yanlış öğrendim. 6. Maddemiz başkanın konuşması.  Bana işaret etti ben söyledim ama yinede namazını eda etmeye gitti” dedi.  Başkan Ay’ın salona dönmesinin ardından yine tepkisini ona da dillendiren Sevinç, “Başkanım burada herkes Müslüman. 3-4 arkadaşım ben böyle divanda bulunmam diyerek gitti. Bunun kazası da var. Burayı bırakıp gitmeniz olmadı. Ayıp ettiniz başkan. O zaman divanı Ulu Camii’nde yapalım” dedi.

BAŞKAN’DAN SEVİNÇ’E JET YANIT

Sevinç’in davetiyle kürsüye gelen Başkan Ali Ay ise, konuşmasını yapmadan önce bu konuyla ilgili yanıt verdi. Başkan Ay, “Cumhurbaşkanı dahi burada olmuş olsa fark etmez. Meclis olsa fark etmez. Ben namazımı kılarım. Ben kaç yıllık hacıyım, hiç namazımı kazaya bırakmadım. Eğer saygısızlık ettiysem de özür dilerim” ifadelerini kullandı. Konu İdris Sevinç’in  “Ben de 65 yıllık Müslüman’ım” sözleriyle kapandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.