SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'da ateşten günler!

Son iki sezonunu düşme korkusu ile tamamlamasına rağmen bu sezon da aynı sorunları yaşayan ve ligin bitimine 12 hafta kala ateş çemberinde

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor'da ateşten günler!
Son iki sezonunu düşme korkusu ile tamamlamasına rağmen bu sezon da aynı sorunları yaşayan ve ligin bitimine 12 hafta kala ateş çemberinde olan Bursaspor’da hedefteki adam Başkan Ali Ay, baskılara dayanamadı ve olağanüstü kongre kararı aldı. Ancak gerek ekonomik gerekse sportif anlamda büyük bir çöküş yaşayan Bursaspor’u yine korku, endişe ve ateşten günler bekliyor.
Bursa’nın gözbebeği Anadolu’nun şampiyonu Bursaspor’da son 3 sezondur işler yolunda gitmiyor. Başkan Ali Ay ve yönetiminin göreve geldiği günden beri ne ekonomik ne de sportif doğruları yapamadığı gibi, Ay dönemi tarihe kabus dönemi olarak kazındı. Geçen iki sezonda yaşanan düşme korkusuna rağmen ders çıkarmayan Ay ve yönetimi, aynı hataları üst üste tekrarlamayı sürdürdü. Ekonomik kaynak oluşturamayan, transfer yapamayan, elindeki futbolcuları da satan Bursaspor, geldiğimiz noktada bu yılda ateş hattında düşme kalma mücadelesi veriyor.
TAHTAYI KAPATAN DA SENSİN BAŞKAN
Ara transfer döneminde rakip takımlar, kadrolarını güçlendirirken, Timsah’ta yaprak kıpırdamadı. Transfer tahtasının kapalı olmasının arkasına sığınan Bursaspor Başkanı Ali Ay, takviye gereksinimi duymadı. Takımın eksikleri karşısında kör, sağır ve dilsiz kalan Başkan Ay, Yeşil-Beyazlıların yaşadığı çöküşün en büyük sorumlusu durumuna geldi. Son 2 sezonda yapılan hatalar yüzünden küme düşmekten son anda kurtulan Bursaspor, bu sezon o kadarda şanslı olmayabilir. Çekişmenin her hafta arttığı ligde Bursaspor, sezonun sonunda kendini bir alt ligde bulabilir.
TARAFTAR BASKISI KONGRE KARARI GETİRDİ
Haftalardır alınan kötü sonuçların ardından Bursaspor taraftarı isyan etti. Önceki gün Çaykur Rizespor’a da kendi sahasında 2-0 mağlup olan Bursaspor’da Başkan Ali Ay’ı ve Teknik Direktör Samet Aybaba’yı istifaya çağıran taraftarların baskısı, yönetimine kongre kararı aldırdı. Çaykur Rizespor maçından sonra kulübün resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "Yönetim kurulumuz toplanmış ve kulübümüzün içinde bulunduğu koşullara rağmen, takımımızın sezon sonuna kadar saha içindeki mücadelesine camianın destek olması ve birlikteliğin sağlanması adına mayıs ayında olağanüstü kongre yapılması konusunda karar alınmıştır" denildi. Kongre kararının arkasındaki gerçek neden ise dün ortaya çıktı. Takımın gidişatından şikayetçi olan taraftarlar, hem yönetimi hem de Samet Aybaba'yı eleştirerek, Başkan Ali Ay'ın bir an önce kongreye gitmesini istedi.  Görüşmenin ardından Bursaspor yönetimi, kısa süre sonra olağanüstü kongre kararı aldığını duyurdu.
TEKSAS’TAN SERT AÇIKLAMA
Karanlık günler yaşayan Bursaspor’da bir açıklama da en büyük taraftar grubu Teksas internet sitesinden geldi. Teksas grubu tarafından yapılan paylaşımda, “Geride bıraktığımız sancılı iki yılın ardından yönetimsel olarak sergilediğiniz basiretsiz tutum bu yıl zirveye çıkarak Bursaspor‘u küme düşme yolunda ilk sıraya yerleştirdi. Bu şehrin bu taraftarın kendinden çok sevdiği takımı sıradanlaştırarak kendi renksiz hayatlarınızı tüm şehre yaşatma hakkı sizlere gökten inmedi! Teksas Bursa tribünlerinin tek ismidir, bu kulübü hep sırtlayan olmuştur. Artık yeter! Siz Bursaspor‘u yönettiğini sananlar derhal aylardır takımı sabote eden Samet Aybaba‘yla yolları ayırıp takımı Mustafa Er‘e emanet edip bu takıma katkısı olmayan takım olma olgusundan uzak tüm futbolcuları kadro dışı bırakıp acil kongre kararı almak dışında yapacağınız bir şey yoktur” ifadeleri kullanıldı.
TARAFTAR BİRBİRİNE DÜŞTÜ
Çaykur Rizespor yenilgisinden sonra Bursaspor’da diğer bir kriz daha patlak verdi. Yeşil-beyazlı taraftarlar arasındaki bölünmüşlük Rize maçıyla birlikte gün yüzüne çıktı. Cumartesi günü maç oynandığı sırada Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun Maraton bölümündeki taraftarlar arasında büyük bir kavga çıktı. İki grup arasında çıkan kavgada tekme ve yumruklar konuştu. Bununla kalmayan olaylar dünde devam etti. Bursasporlu taraftarlar, Merinos Kavşağı'ndaki bir üst geçide, "Kardeşi kardeşe düşman ettiniz", "Biz utanıyoruz, ya siz?" yazılı pankart astı.  Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri pankartları kaldırdı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.