SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya 57 İslam ülkesinden turist yağacak

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al Fahaid, 57 İslam ülkesinden Türkiye'ye turist akını olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2011 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2011 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'ya 57 İslam ülkesinden turist yağacak
Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al Fahaid, 57 İslam ülkesinden Türkiye'ye turist akını olacağını söyledi.
Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al Fahaid, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile yaptığı toplantıda, İslam Kalkınma Bankası tarafından desteklenen proje hakkında bilgi verdi. Vali Harput, Bursa için tarihi bir gün yaşandığını, imzalanan protokolle Bursa'nın Araplar için 2013'te ana destinasyon merkezi ilan edildiğini ifade etti. Bursa'da 2012 yılı Nisan ayında Türk ve Arap Turizm bakanlarının, girişimcilerin, işletme sahiplerinin, tur şirketlerinin katılacağı turizm zirvesi düzenleyeceklerini kaydeden Harput, Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki turizm potansiyelinin bu toplantı sayesinde daha da artacağını vurguladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalanan anlaşmadan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Harput, önümüzdeki dönemin Arap ülkeleri ile Türkiye arasında turizm konusunda sıkı ilişkilere sahne olacağını söyledi. Arap Birliği Turizm Teşkilatı'na Kalkınma Ajansı vasıtasıyla ofis hazırladıklarını belirten Harput, "Kendilerinin ofisi hazır. Biz de Cidde'de bir ofis açacağız. Böylece Arap ülkeleri ile aramızda turizm ilişkileri artarak devam edecek. Sayın Al Fahaid, Bursa'ya sadece Ultrabet turizm yatırımları için gelmedi. Bursa'ya yapılabilecek diğer yatırımları da değerlendirecek. Umarım ilişkiler iki ülke için hayırlı olur" diye konuştu.
Anlaşmanın İslam Kalkınma Bankası tarafından da desteklendiğini hatırlatan Harput, 57 üyesi bulunan bir kuruluşun turizm yatırımlarını teminat altına aldığını, bu ülkelerden Bursa ve Türkiye'ye turist yağacağını söyledi.
Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al Fahaid ise, daha önce imzalanan protokolün Arap ülkelerinin bakanları tarafından onaylandığını müjdelemek için Bursa'ya geldiğini söyledi. Ürdün'de Kral Abdullah başkanlığında toplanan mecliste, Arap turizm bakanlarının Türkiye ile aralarındaki turizm ilişkilerinin tartışıldığını anlatan Al Fahaid, "Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerinin güçlendirilmesi kararı alındı. 2012 yılında Bursa'da yapılacak olan konferansa da destek verilerek, ilişkilerin en üst seviyede yürütülmesi karara bağlandı. Sayın Harput'un gayreti takdire şayan. Bugün artık çalışmalarımızın meyvesini alıyoruz. Bursa ile ilişkileri genişletmek isteyenleri zor bir süreç bekliyor. Çünkü çok faal ve yaptığı işi sonuna kadar takip eden bir vali var. Kendisine tekrar şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
Vali Harput, "İşlerimi sonuna kadar takip ederim. Gece 02:00 de olsa arar sorarım" dedi.
Al Fahaid, imzalanan protokol neticesinde en büyük payı Türkiye'nin alacağını, bu duruma Arap ülkeleri tarafından bazen serzenişte bulunulduğunu ifade etti. Projenin İslam Kalkınma Bankası tarafından desteklendiğini hatırlatan Al Fahaid, yatırımların banka tarafından teminat altına alındığını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.