SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya 6,6 milyon lira hibe

Bursa'da, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için protokol imzalandı.


Tarıma dayalı yatırımlar dahilinde Bursa’da programa alınması uygun bulunan 23 tesis için hibe sözleşmesi Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde imzalandı. Törene Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım katıldı. Hibe sözleşmesi imzalayan 23 projeden 9’u yeni yatırım, 1 adet tamamlama yatırımı ve 13’ü de modernisazyon sözleşmelerinden oluşuyor. İmzalanan 23 hibe sözleşmesinde toplam proje tutarı 16,6 milyon TL. Bu projeler için yatırımcılara 6.6 Milyon lira hibe desteği verilecek.
Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, hibe desteği kazanan projeler hakkında bilgi verdi. 2013 yılında kendilerine 46 proje geldiğini ve bunun 23'ünü bakanlığa gönderdiklerini belirten Çelik, gönderilen projelerin tamamının yatırım programına alındığını vurguladı. Hibe sözleşmesi imzalanan 23 projeden 9'unun yeni yatırım, birinin tamamlama yatırımı ve 13'ünün de modernizasyon projesi olduğunu anlatan Çelik, projelerin toplam maliyetinin ise 16,6 milyon TL olduğunu kaydetti. Çelik, yatırımcıya 6,6 milyon TL hibe desteği yapılacağını sözlerine ekledi.
Vali yardımcısı Hüseyin Eren, Bursa'nın, gıdada rekor üretim seviyesine sahip olduğunu hatırlattı. Sanayi yüzünden tarım alanlarının kurban edilmemesini isteyen Eren, şehre Tarımsal Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının da faydalı olacağını kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.