SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya '911' modeli geliyor

Amerika’daki 911 sisteminin 2016 yılı itibariyle Bursa'da devreye gireceğini belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, artık vatandaşları

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2015 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'ya '911' modeli geliyor
Amerika’daki 911 sisteminin 2016 yılı itibariyle Bursa'da devreye gireceğini belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, artık vatandaşların sadece 112'yi arayarak itfaiye, jandarma, polis ve acil sağlık ekiplerine ulaşabileceğini söyledi.
Amerika’da uygulanan 911 acil servis sistemi Bursa’da da hayata geçiyor. Vatandaşlar artık polis yerine ambulansı, ambulans yerine ise itfaiyeyi aramayacak. Zaman kaybının da önüne geçilecek proje hakkında bilgi veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Avrupa konseyinin 1991 yılında almış olduğu, Avrupa’da acil çağrı sistemlerinin birleştirilmesi, acil servis numaralarının tekleştirilmesi projesi kapsamında ülkemizde de acil çağrı numaralarının 112'ye dönüştürülmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yürütmüş olduğu çok önemli bir çalışma var. Daha önce 3 ilde plot uygulama olarak başlayan bu proje, şu anda da 25 ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezleri’nin oluşturulmasıyla devam ediyor. Bir kısmında inşaatlar devam ediyor. Bir kısmında ise teknik alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bursa’da da İç İşleri Bakanlığı’nın temin etmiş olduğu ödenek ile 112 Acil Çağrı Merkezi’nin inşaatını tamamladık. Geçici kabulü yapıldı. Şu anda iç teknik donanımı ile ilgili ihale İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Diğer illerde olduğu gibi, Bursa’da da ASELSAN tarafında teknik alt yapısı tamamlandıktan sonra acil çağrı numaraları tek merkezden koordine edilmeye başlanacak” diye konuştu.
112 TEK ACİL NUMARASI OLARAK KULLANILACAK
Avrupa'da olduğu gibi polis, jandarma, yangın, sağlık işlerinin tek merkezden yönlendirileceğini ifade eden Karaloğlu, “156 Jandarma, 115 Polis ve 110 İtfaiye gibi bütün acil çağrı merkezleri, tek bir merkezden koordine edilmeye başlanacak. Bu, Avrupa Birliği’nin hem üye ülkelerden, hem de üyelik müzakeresi olan ülkelerden istemiş olduğu bir hizmettir. Dolayısı ile Bursa’da da bu çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar Acil Çarı Merkezi’ne bakanlık tarafından yaklaşık 22 eleman tayin edilmedi. Önümüzdeki günlerde bunların eğitimi başlayacak. Teknik alt yapı tamamlandıktan sonra Bursa’da da 112 tek acil çağrı numarası olarak kullanılmaya başlanacak. İhale bakanlık tarafından yapılıyor. 6 ay içerisinde tamamen bitmesini ve personel eğitiminin de tamamlanmasını hedefliyoruz. Komuta merkezimiz Bursa İl Afet Eğitim Merkezi’nin yanındaki yeni binada hizmete başlayacak” dedi.
Toplam 5 bin metrekare alanda 4 bin metrekare kapalı alana inşa edilen çağrı merkezi binası 4 milyon 999 bin 550 liraya mal oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.