SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya hayran kaldılar

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV), dünyanın farklı ülkelerinden gelen folklor uzmanlarını Bursa’da ağırladı. 

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV), dünyanın farklı ülkelerinden gelen folklor uzmanlarını Bursa’da ağırladı. 


Dünyanın birçok ülkesinde halk kültürleri üzerine incelemeler yapan tarihçi, akademisyen, öğretmen ve yazarlardan oluşan heyet Türk kültürünü incelemek için Bursa’ya geldi. İngiltere, Avusturya ve Hollanda’dan gelen uzmanlar, Türk folklorunu yakından tanımak için İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı iş birliği ile hazırlanan program kapsamında Türkiye’ye gezi düzenledi. İstanbul’da konservatuarın eğitimlerine katılıp gösterilerini izleyen heyet, yaklaşık bir hafta boyunca Bursa’da kültürün geleneksel değerleriyle tanışma fırsatı buldu.
Heyet Bursa’da dağ bölgesi Keles ve Menteşe köyünde incelemelerde bulundu. Harmanalan köyünden de Bursa’ya has tongurdaklı kaşıklardan satın alan uzmanlar, Karagöz Halk Dansları Topluluğu eğitimlerinden folklor oyunları eğitimi aldı. Zafer Halk Oyunları Derneği ile Kılıç Kalkan Folklor Turizm Derneği’ni de ziyaret eden heyet, Üsküp - Kosova yöresi ile kılıç kalkan oyunları hakkında da bilgi sahibi oldu.
Bursa’da gördükleri büyük ilgi ve misafirperverlikten çok mutlu olduklarını ifade eden grup başkanı İngiliz Chirisandra Harris, “Bugüne kadar pek çok ülkeye geziler düzenledik, ancak en etkileyici seyahatimiz Türkiye’ye yaptığımız bu gezi oldu. Hem Bursa’da, hem de İstanbul’da çok güzel ağırlandık. Türk misafirperverliğini ve kültürel değerlerin en yakın şahidi olduk. Bizlere destek olan ve yüreklerini açan Bursa ve İstanbul’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Harris, Bursa’ya yeniden gelmek istediklerini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.