SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya teknik gezi

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Anabilim Dalı öğrencileri ve öğretim gör

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2013 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2013 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Anabilim Dalı öğrencileri ve öğretim görevlileri, Bursa’ya teknik incelemelerde bulundu. 


Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sabaz, Araştırma Görevlisi Pelin Keçecioğlu ve Yardımcı Doçent Cevdet Gümüş’ün de hazır bulunduğu geziye 27 öğrenci katıldı. Bursa’da Uludağ gezisiyle başlayan programda öğrencilere Orman Bölge Müdürlüğü’nden yetkililer de eşlik etti.
Bursa turu kapsamında Botanik Park ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin tanıtıldığı öğrencilere Bursa’daki peyzaj projeleri ve vizyon yatırımlarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı, geleceğin yeşil vizyonu için yerel yönetimlerde rekreasyon alanlarının önemi vurgulandı.
Bursa Hayvanat Bahçesi’nin Avrupa ölçeğinde ödüle aday gösterildiği ve hayvanların doğal yaşam alanları esas alınarak tasarlandığı ele alınırken hayvanların beslenme ve barınma şartlarından taşınmalarına kadar birçok konu hakkında detaylı sunumlar yapıldı.
Bartın Üniversitesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde ise Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilcisi Necla Yörüklü, Bursa’nın doğal ve kültürel değerleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Yörüklü, yakın gelecekte peyzaj mimarı olacak öğrencilere plan ve projelerde nelere dikkat etmeleri gerektiğini örnekleriyle anlattı. Yörüklü, Avrupa’nın sayılı park alanları arasında gösterilen Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi’nin aynı zamanda bir ‘arberotum’ niteliği ile önem kazandığını belirtirken, şehirlerin en önemli marka değerlerinin peyzaj alanları olduğunu ifade etti. Ziyarette öğrencilere Bursa kitapları ve tanıtım materyalleri hediye edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.