SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya ulaşım müjdesi

Çevreyi kirlettiği eleştirileri ile sık sık gündeme gelen halk otobüsleri artık yenilenen yüzüyle hizmet edecek. 355 araçla kent trafiği rah

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2014 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'ya ulaşım müjdesi
Çevreyi kirlettiği eleştirileri ile sık sık gündeme gelen halk otobüsleri artık yenilenen yüzüyle hizmet edecek. 355 araçla kent trafiği rahat bir nefes alacak. Euro-6 motor teknolojisine sahip, euro dizel ile çalışacak olan otobüsler aynı zamanda klimalı, alçak tabanlı ve özürlü araçlarının binmesi için uygun tasarlandı ve adeti 110 bin euroya mal olacak.

 

Canan GÜLEÇ

 

“10 numara yağ” kullandıkları için, Bursa sokaklarında kirli hava solunmasının sebeplerinden biri olan halk otobüsleri temiz bir sayfa açtı. 1,5 yıl içerisinde tamamı yenilenecek 355 araçla kent trafiği rahat bir nefes alacak. Euro-6 motor teknolojisine sahip, euro dizel ile çalışacak olan otobüsler aynı zamanda klimalı, alçak tabanlı ve özürlü araçlarının binmesi için uygun tasarlandı ve adeti 110 bin euroya mal olacak. Araçların 100 tanesi 12 metre, 100 tanesi 9 metre, 100 tanesi de 6 metre uzunluğunda ve büyük araçlar uzun hatlarda yolcu taşıyacak.  Bursa Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Sadi Eren, halk otobüslerinin renginin kötü bir imajla özdeşleştirildiğini belirterek yeni alınacak araçların yeşil- beyaz olacağını söyledi. Bursa trafiğinde sefere başlayan ilk aracın 9-D Ataevler- Heykel hattı üzerinde çalıştığını belirten Eren, “Araçlarımızı Güleryüz Cobra veya Karsan’dan tedarik edeceğiz. Bir buçuk yıl içerisinde yenilenecek araçları öncelikli olarak kent merkezine gelen hatlarda ve kendi aracı olan vatandaşın yoğun olarak yaşadığı semtlerde kullanacağız. Böylece konforlu araçları hizmete açarak toplu taşımacılığın artmasını sağlayacağız” dedi.

DOĞALGAZ KULLANIMI NEDEN UYGUN DEĞİL?

Başkan Sadi Eren araçlarda doğalgaz kullanımı yapılması yönünde aldıkları teklifleri de değerlendirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Şimdiki otobüslerle ilgili vapur dumanı gibi benzetmesi yapılıyor. Şimdi alacağımız araçlarda blutek fren sistemi var, hava kirliliğine asla sebep olmuyor. Doğalgaz konusunda da otobüslerin ihtiyacını karşılayacak kapasite ile çalışabilen dolum istasyonu mevcut değil. Ayrıca doğalgaz hızlı yandığı için, rampa çıkışlarında motor ısınıyor. Doğalgazın egzostan çıkışında da çiğ bir duman havayı kirletiyor.”

ŞOFÖRLERE HİZMETİÇİ EĞİTİM VERİLECEK

Seferdeki araçlar hakkında şoförlere dair de şikayetlerin kendilerine iletildiğini söyleyen Sadi Eren, araçların yenilenmesiyle birlikte personelin de hizmet içi eğitim seminerlerine tabii tutulacağını belirterek, “Araçlarda GPS sistemi bulunacak, böylece kusurlu şoförü saat ve durak bilgisi ile tespit edeceğiz. Puanlama sistemine göre hazırlayacağımız uygulama ile hatalı şoförler hakkında gereken işlemi kısa sürede yapabileceğiz” dedi.

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.