SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'yı siyasi tecrübemle yönetiyorum

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kenti siyasal tecrübeyle yönettiğini söyledi. Başkan Altepe, Kestel Belediyesi Kültür Merkez

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2013 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2013 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kenti siyasal tecrübeyle yönettiğini söyledi. Başkan Altepe, Kestel Belediyesi Kültür Merkezi´nde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi programında konuştu.



 

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve AK Parti İlçe Başkanı Nazif Aydın´ın da katıldığı programda Başkan Altepe, akademi katılımcılarına yerel yöneticilik konusundaki deneyimlerini aktardı.

Başkan Altepe, gerek muhalefette gerekse iktidarda geçirdiği yıllar boyunca taşıdıkları tek hedefin ´Bursa´ya hizmet etmek´ olduğunu söyledi. Siyasete sorumluluk sahibi olduğu için başladığını, 10 yıl Yıldırım ve BUSKİ´den muhalefet sözcülüğü, 5 yıl Osmangazi Belediye Başkanlığı ve son 4 yıl da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Altepe, "Üniversite ve okul çağlarını da sayarsak, toplamda 36 yıl boyunca yerel yönetimlerde, sivil toplum örgütlerinde tecrübe kazanmışız. Edindiğimiz bu birikimi, mühendislik eğitimi almış teknik kadrolarla birlikte yine Bursa´nın çıkarları için kullanıyoruz. Yaşadığımız, yönettiğimiz şehre hizmet için gece gündüz çaba sarf ediyoruz. Üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Başkan Altepe, yerel yönetimlerde asıl başarının ´halkın onayından geçmek´ olduğunu vurguladı. Halkın kabul etmediği yerel yöneticinin hiç olduğunu, yaptığı hizmetlerin kıymetinin bulunmadığını ifade eden Başkan Altepe,şunları söyledi: "Halkın içinde olmak ve insanlara tepeden bakmamak, bizim işimizin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Çünkü asıl başarı için öncelikle kendinizi halka kabul ettirmeniz, sevdirmeniz gerekiyor. Bunu yapmadığınız takdirde, dev bütçelerle yatırımlar da yapsanız, fonksiyonel hizmetler de üretseniz kabul görmüyor. Vatandaş mutlaka bir bahane buluyor ve düşüncesini çevresine aktarıyor."

Başarılı olmak isteyen yerel yöneticilerin halkla diyaloğunun mutlaka iyi olması gerektiğini kaydeden Başkan Altepe, "Bu gerçekleştiği zaman ise, çok küçük çapta bir park bile yapsanız, vatandaş sizi onore ediyor. ´Bak, bizim başkan ne güzel işler yapıyor´ diyerek, aslında ulaşmak istediğiniz hedefi size takdim ediyor" ifadelerini kullandı.

Bursa´yı yönetirken bu duruma çok dikkat ettiklerini ve her fırsatta halkla birlikte olmaya özen gösterdiklerini belirten Altepe, yapılacak yatırım ve hizmetlerin kararlarını da yine vatandaşla birlikte aldıklarını söyledi. Altepe, "Eğer halk için bir elbise biçilecekse, bunun provası da yine birlikte olmalı. Bizler bunu yapıyor ve kararlarımızı beraber alıyoruz. Pazar yeri düzenlenecekse pazarcıyla, han restorasyonu yapılacaksa han esnafıyla toplantılar yaparak kesin kararı veriyor, ardından da uygulamaya geçiyoruz." dedi.
AK Parti´nin siyaset yapmak ve ülkeye hizmet etmek için ´yerel yöneticiler açısından´ büyük bir şans olduğunu vurgulayan Başkan Recep Altepe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın yerelden gelmesinin de ayrı bir artı değer olduğunu ifade etti. Parti yöneticilerinin büyük çoğunluğunun yerel yönetimlerden geldiğini ve son 9 yılda yapılan reformların belediyelere adeta özgürlük sağladığını hatırlatan Başkan Altepe, "Yerel yönetimlerin güçlenmesi en büyük hedefimiz. Batı ülkeleri bunu en iyi şekilde yaptılar. Biz de hızla o yolda ilerliyoruz. İlk başlarda çok büyük sıkıntılar çekiyorduk fakat yapılan reformlarla birlikte yaşadığımız sıkıntılar minimize edildi. Daha önceleri, yurt dışına çıkmak için bile çeşitli kademelerden izin almak zorunda bırakılıyorduk. Çok şükür şimdi bu tür ilkellikleri yaşamıyoruz. Yerel yönetimlerin ve Türkiye´nin önünü açan sayın başbakanımız, bizim ve Türkiye için büyük bir şans" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.