SON DAKİKA
Hava Durumu

Burulaş'ta sular durulmuyor!

Burulaş’ın Gemlik ve Bandırma’dan Haliç’e düzenlediği deniz uçağı seferleri Bon Air’e ödenmesi gereken 500 bin TL’lik borç nedeniyle du

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2015 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Burulaş'ta sular durulmuyor!
Burulaş’ın Gemlik ve Bandırma’dan Haliç’e düzenlediği deniz uçağı seferleri Bon Air’e ödenmesi gereken 500 bin TL’lik borç nedeniyle durduruldu. Bursa Şehir gazetesi olarak “Burulaş’ta milyonların hesabını kim verecek?” başlıklı haberimizde, hangarda bekletilen uçakların yol açtığı zararı kamuoyuna duyurmuştuk.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin deniz uçağı seferleri durduruldu. Gemlik ve Bandırma’dan Haliç’e düzenlenen seferler, uçakların bakım ve ekip ücreti olarak Bon Air’e ödenmesi gereken 500 bin TL borç nedeniyle durduruldu.  Burulaş, Bon Air şirketinden ilk başta kiraladığı 18 yolcu kapasiteli uçağı daha sonra da satın almıştı. Burulaş, sonrasında Intercity'ye ait Cessna tipi Amphibian uçağı da satın aldı. Ancak bakım, ekip ve yetki karşılığı ödenmesi gereken para Bon Air’e yapılmadı. Yaklaşık 500 bin TL’lik alacağının ödenmesi için Burulaş’a ihtar gönderen Bon Air, ödemelerini tahsil edemeyince ekiplerini uçuştan çekme kararı aldı.

BİZ BU HESABI SORMUŞTUK!

Bursa Şehir Gazetesi olarak 3 Kasım 2014 tarihli sayımızda, “BURULAŞ’ta milyonların hesabını kim verecek?” başlıklı haberimizi yayınlamış ve hangarda yatırılan uçakların yol açtığı zararı kamuoyuna duyurmuştuk. Bandırma’dan Haliç’e 150 ve Gemlik’ten Haliç’e 140 TL’ye yolcu taşımacılığı yapan Burulaş, Bon Air ile köprüleri attı ve bir başka şirket ile operasyona devam edebilmek için görüşmelerini sürdürdüğü kaydedildi. Burulaş, bir süre Sea Bird ile aynı güzergahta taşımacılık yapmış ancak taraflar arasındaki uyuşmazlık sonrası anlaşma sona erdirilmişti.

UÇAKLAR UZUN SÜRE HANGARDA BEKLETİLMİŞTİ

BURULAŞ'ın Amerika’dan aldığı 630 bin dolarlık uçak Ankara'da Esenboğa skyline hangarında bekletiliyordu. 3 Kasım 2014 tarihli haberimizde konuya ilişkin şu bilgileri paylaşmıştık: “Satın alınmaktan vazgeçilen deniz uçakları için de sözleşme gereği ödenen 200 bin dolarlık kaparo geri alınamıyor. 1,2 milyon dolarlık Bonair ve 1,65 milyon dolarlık Intercty uçaklarından sadece biri çalıştırılıyor. Burulaş’ın uçaklardan aylık zararı 170 bin lirayı buluyor. BURULAŞ’ın uçakların işletilmesi konusunda Ateş Hanibu’nun şirketi Bonair ile bir anlaşması bulunuyor. Yapılan anlaşmaya göre; alınan uçakların işletmesi aylık 11.500 dolara Bonair’e verildi. Uçaklar için Bonair’den yıllık 40.500 dolarlık sigorta bedeli alınıyor. Bakım masrafları ve pilot ücretleri ise BURULAŞ tarafından karşılanıyor. Yaz aylarında İstanbul- Ayvalık arasında birkaç kez yolculuk eden Cem Boyner’in de BURULAŞ sözleşmede kendi çıkarlarını koruyamadığı için ücretsiz yolculuk ettiği biliniyor.”

HELİTAXİ’NİN AKIBETİ NE OLACAK?

BURULAŞ’ın zarar eden yatırımlarından biri de “helitaksi” projesi. Aynı tarihli haberimizde bu projenin zararına ilişkin dew şu bilgilere yer vermiştik: “Helitaksi projesi, helikopterin 1 seferinin Bursa'dan – İstanbul’a maliyeti 855,50 Euro, yani 2384,45 tl. Ara duraklar için ise 73,75 euro ( 205,56 tl) ödüyor. Burulaş’ın geliri ise helikopter tam dolu iken Bursa'dan Kadıköy’e 2400 tl, Bursa'dan Şişli’ye 2550 tl, Bursa'dan Atatürk Havalimanına 2700 tl. Fakat bugüne kadar en fazla %35 doluluk ile uçuyor, yani Kadıköyden 1560 tl, Şişli'den 1657,50 tl, Atatürk Havalimanından ise 1755 tl gelir elde ediliyor. Kiralama firmasına ödeme Euro bazında yapılıyor.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.