SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSAT'tan Bursa brifingi

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) üyeleri, 'Turizm Ana Destinasyonu' çalışmaları için gelen Hollandalı ve Ortadoğulu gazetecilere Bursa’

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) üyeleri, 'Turizm Ana Destinasyonu' çalışmaları için gelen Hollandalı ve Ortadoğulu gazetecilere Bursa’nın medikal ve termal potansiyeli hakkında bilgi verdi. 


Bursa 2013 Turizm Ana Destinasyonu için Bursa’ya gelen Hollandalı ve Ortadoğulu gazetecilerin ağırlandığı toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) Genel Sekreteri Mustafa Şentürk, Türkiye’nin Bahreyn Ticari AtAşesi Mehmet Akif Gök ve BUSAT yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Mısır’dan El Akhbar Gazetesi, El Ahram Haber Ajansı ve Kuveyt’ten Al Watan gazetesi gibi basın organlarının temsilcilerinin yanı sıra Hollandalı gazetecilerin iştirak ettiği toplantıda Bursa’nın dünyanın en eski termal sağlık şehirlerinden biri olduğu vurgulandı. Esas vurgulanması gereken nokta Seks Numaraları aradığınızda karşınızda sizinle boşalmalı sohbet yapacak o özel kadınlardır.Bursa’da sağlık turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayan BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, ”Bin 500 yıllık termal geçmişe sahip Bursa Bizans ve Osmanlı’nın sağlık şehridir. Bizans İmparatoriçesi Thedora ve Osmanlı Padişahı muhteşem Süleyman bu şehirde şifa buldu. Thedora’nın 520’li yıllarda Çekirge’ye gelerek şifalı kaplıca sularından istifade ettiği bilinmektedir. Çekirge kaplıcalarının Thedora kaplıcaları olarak bilinmesi bu sebepten ileri gelir. Bursa Valiliği’nin öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucu çıkan ve çıkacak termal su ile çeşitli büyüklükte oteller, kür parkları, klinik oteller, sağlık merkezi, sosyal ve kültürel ihtiyaçları giderecek tesisleri de içeren bir termal turizm kasabası oluşturulmaktadır. Bursa, sağlık ve termaldeki yeni yatırımlarla sağlık turizminin yeni ve kadim başkentidir” dedi.
Bursa’nın medikal turizmini anlatan Prof. Dr. Hakan Ozan, “1535‘i turizm belgeli olmak üzere toplam 4 bin yatak kapasiteli modern termal tesisler, yeterli tıbbi donanım ve tecrübeli personelle Batı Avrupa’ya göre (ulaşım ve yerel geziler dahil) yüzde 50 fiyat avantajıyla hizmet veriyor. Kolay ulaşım, ulusal ve uluslararası uçuşlara açık Yenişehir Havaalanı ile direkt ulaşılabildiği gibi, 2 saatlik deniz veya kara yoluyla da İstanbul’dan ulaşılabilmektedir.  Küristlere sunulabilecek doğal güzellikler ve binlerce yıllık tarihi dokuyla Bursa önemli bir termal turizm destinasyonudur. Kentimiz dünya çapındaki akredite sağlık kuruluşları ile medikal turizmin de yeni adresidir” şeklinde konuştu.
Bursa’nın termal sağlık potansiyelini BUSAT yönetim kurulu üyesi Ayşe Alagöz anlattı. İngilizce gerçekleştirilen sunumlar yabancı gazetecilerin ilgisini çekti ve çok sayıda soru soruldu. Hollandalı gazeteciler adına söz alan Marcus F.Petrus Klein Bursa’ya ilk kez geldiklerini ve oldukça etkilendiklerini belirterek, Bursa’nın güzelliklerini çalıştıkları yayın organlarında paylaşacaklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.