SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSKİ 225 milyon Euro'luk proje için ihaleye çıkıyor

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, toplam maliyeti 225 milyon Euro olarak öngörülen ‘Bursa Kanalizasyon Projesi 3. Me

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2013 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2013 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, toplam maliyeti 225 milyon Euro olarak öngörülen ‘Bursa Kanalizasyon Projesi 3. Merhale’ kapsamında, Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) 50 milyon, Alman Kalkınma Bankası’ndan (kfW) da 30 milyon Euro finansman temin etti.



Projenin geri kalan maliyetlerinin BUSKİ’nin öz kaynaklarından finanse edileceğini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Alman Kalkınma Bankası’ndan temin edilen finansman ile yağışlı hava debileri 31 bin ve 6 bin metreküp/gün arasında 6 adet atık su arıtma tesisi ile yıllık kapasitesi 240 bin ton/gün kapasiteli bir çamur yakma tesisi yapmayı planladıklarını vurguladı. Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin edilen finansman ile de planlanan atıksu arıtma tesislerinin hizmet vereceği havzalardaki atık suların ayrık olarak toplanması için gerekli atık su ve yağmursuyu kolektörleri ile yardımcı yapıların yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Çetinavcı, "Bu kapsamda, 300-2200 milimetre çaplarında toplam 500 kilometre atıksu ve yağmursuyu kolektörleri yapımı öngörülmektedir. Söz konusu yatırımlara ilişkin proje çalışmalarında sona gelinmiş olup; bütün bu yatırımlar için ihalelerin bu yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır." diye konuştu.

Çetinavcı, AYB finansmanının kullanılacağı yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Buna göre; Kurşunlu, Karsak, Küçük Kumla atık su ve yağmursuyu kolektörleri yapım işi 24 ay süreli, öngörülen ihale ilan tarihi Mart 2013 olarak belirlendi. Mudanya ve Güzelyalı atık su ve yağmursuyu kolektörleri yapım işi, Badırga atık su ve yağmursuyu kolektörleri yapım işi, Uluabat atık su ve yağmur suyu kolektörleri, Doğu Bursa atık su ve yağmursuyu kolektörleri yapım işi Mart ve Nisan ayında ihaleye çıkacak.

Kurşunlu atık su arıtma tesisi, Gemlik atık su arıtma tesisi, Küçük Kumla atık su arıtma tesisi, Akçalar atık su arıtma tesisi, Badırga atık su arıtma tesisi yapım işleri ve çamur bertaraf tesisi yapım işi de önümüzdeki Mart ve Nisan ayında ihaleye çıkacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.