SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSKİ borçları yeniden yapılandırıldı

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, BUSKİ'ye bo

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUSKİ borçları yeniden yapılandırıldı
6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, BUSKİ'ye borcu olan abonelerin borçlarının yeniden yapılandırıldığı bildirildi







Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, BUSKİ'ye borcu olan abonelerin borçları yeniden yapılandırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresine (BUSKİ) borcu olan abonelerin borçlarının yeniden yapılandırıldığı bildirildi.

Açıklamada, uygulamanın 30 Haziran 2016 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten önce olduğu halde kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan borçları kapsadığı, borçların peşin ödenebileceği gibi 6 ila 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabileceği belirtildi.

Su ve atık su bedeli alacakları ile bu alacaklara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamların da borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlenen kanun kapsamında yer aldığı kaydedildi.

30 Haziran 2016 itibariyle gecikmiş su ve atık su borçlarında Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncellemenin yapılacağı, uygulama kapsamında peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıcı yüzde 50 indirim uygulanacağı bildirildi.

6552 sayılı kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması uygulamasında ise vadesi 31 Aralık 2011'den önce olan 50 lira ve altındaki borçların silinmesi ile davaya konu edilen alacakların yeniden yapılandırılmasının yer aldığı aktarıldı.

6360 sayılı Kanunla Büyükşehir Belediyeleri Sınırlarına Dahil Edilen Yerlerdeki Su ve Atık Su Alacakları Yapılandırma başvurularının ise 31 Ekim 2016'ya kadar (bu tarih dahil) olmak üzere yapılabileceği bilgisi verildi.

Borçların peşin ya da taksitle ödenebileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsteyenin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Ana para + yurt içi ÜFE'ye göre hesaplanan tutar, 6 taksit için (1,045), 9 taksit için (1,083), 12 taksit için (1,105), 18 taksit için (1,15) katsayısı ile çarpılacak. İlk taksit ödeme süresi 30 Kasım 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibariyle borç ödenmiş olacak. Kredi kartıyla bir veya birden fazla taksit ödenebilecek. (Kredi kartına taksit uygulaması söz konusu değildir). Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir. Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecektir. Uygulamadan yararlanmak isteyen aboneler başvurularını Acemlerdeki BUSKİ Merkezi'ne veya ilçelerdeki şube müdürlüklerine yapabilecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.