SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSKİ borçlarının ödenmesinde son 10 gün

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, borçların yeniden yapılandırılabilmeleri için tanınan sürenin 25 Kasım 2016’da sona

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUSKİ borçlarının ödenmesinde son 10 gün
BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, borçların yeniden yapılandırılabilmeleri için tanınan sürenin 25 Kasım 2016’da sona ereceğine işaret edildi.


Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında BUSKİ’ye borcu olan abonelerin borçlarını yeniden yapılandırabilmeleri için son 10 günlük zaman dilimine girildi. Borçların yeniden yapılandırılabilmesi için tanınan süre 25 Kasım Cuma günü mesai bitiminde sona eriyor. Başvurular, BUSKİ’nin Acemler’deki merkez binası ile bütün ilçe şube müdürlüklerine yapılabilecek. Uygulama, 30.06.2016 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten önce olduğu halde kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan borçları kapsıyor. Borçlar peşin ödenebileceği gibi 6 ile 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Su ve atık su bedeli alacakları ile bu alacaklara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar, borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlenen kanun kapsamında yer alıyor. 30.06.2016 tarihi itibariyle gecikmiş su ve atık su borçlarında Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncellemenin yapılacağı uygulama kapsamında, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim uygulanacak. 6552 sayılı kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması uygulamasında ise vadesi 31.12.2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi ile davaya konu edilen alacakların yeniden yapılandırılması yer alıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.