SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSMEK Rekora Koşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin vatandaşların ufkunu açmak ve yaşamlarına yeni renkler katmak amacıyla ücretsiz olarak gerçekleştirdiği Büyükşe

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2012 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2012 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin vatandaşların ufkunu açmak ve yaşamlarına yeni renkler katmak amacıyla ücretsiz olarak gerçekleştirdiği Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), faaliyete başladığı günden bu yana 75 bin 334 kişi mezun ederek, alanında bir rekora imza attı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren BUSMEK, her yıl yeni başarılı çalışmalarını yeni projeleriyle taçlandırıyor. Bursalılara merak ettikleri sanat ve meslek dallarıyla ilgili eğitimler veren BUSMEK, yeni branşları ve kentin dört bir yanında faaliyet veren şubeleriyle başarı grafiğini her gün daha da artırıyor. Hizmetlerinin kalitesini her yıl daha da iyileştirerek Bursalıların keyifli zaman geçirmelerini sağlamayı da amaçlayan BUSMEK, kursiyerlerin yeteneklerini keşfetmelerine de olanak sunuyor.

İstihdama yönelik mesleki teknik eğitimleriyle dikkati çeken BUSMEK’te el sanatları, geleneksel Türk – İslam sanatları, bilgisayar teknolojileri, yabancı dil, spor ve müzik eğitimleri veriliyor. BUSMEK kursiyerleri zaman zaman kurs merkezlerinde gerçekleştirilen güncel, sosyal, kültürel ve sağlık seminerlerinde de kişisel gelişimlerini destekleyen bilgilere ulaşabiliyor. Bursa’da 16 yaşını doldurmuş tüm vatandaşların kurslara katılabildiği BUSMEK’te eğitimler, her yıl ekim ve haziran ayları arasında gerçekleştiriliyor ve kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.

Ev hanımlığından sanatkârlığa...
Bu yıl Merinos, Alacahırka, Başaran, Beşevler, Erikli, Gemlik, Gürsu, Hocataşkın, Hürriyet, Kestel ve Mudanya kurs merkezleri ve spor merkezi olmak üzere 12 noktada 65 branşta eğitim veren BUSMEK’ten yararlanan ev hanımları, boş vakitlerini değerlendirmek adına başladıkları kurslarda hem yeteneklerini keşfederek moral topladıklarını hem de aldıkları eğitimle meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirtiyor.
Kursları tamamlayıp hayallerindeki işlere kavuşarak, geleceğini garantiye alan kursiyerlerden Hüsniye Tutuk, ev hanımıyken BUSMEK’te modelistlik eğitimi almaya başladığını söyledi. Tutuk, kursta ufkunun açıldığını kaydederek, "Modelistlik konusunda bilgi sahibi olmak istedim, kursa kaydımı yaptırdım. Önce öğrenemeyeceğimi sanıyordum ancak hocalarımızın içten yaklaşımıyla verdikleri eğitim, olumsuz düşüncelerimi değiştirdi. Kurstan önce sadece dikiş dikerken, burada aldığım eğitimle yeni ve farklı modeller tasarlayıp emeğimi kazanca da dönüştürmeye başladım” diye konuştu.

Daha sonra çekimleri Bursa´da yapılan bazı dizilere kostüm de hazırladığını belirten Tutuk, bu sayede evinin ekonomisine katkıda bulunduğunu söyleyerek, “BUSMEK, hayatımın dönüm noktası oldu. Bursalılara bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

20 yıllık hayali gerçek oldu
Kuaför Aylin Aktoğan da hayali olan kuaförlük mesleğini BUSMEK sayesinde yapabildiğini belirterek, “Lise mezunuyum, evli ve üç çocuk annesiyim. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine BUSMEK ile tanıştım. Kuaförlük kursunu başarıyla tamamladım ve eşimin de desteğiyle Bağlarbaşı semtinde tek hayalim olan kuaför salonunu açtım. Arkadaşım Meliha Çinkılıç ile birlikte salonu işletmeye başladık. BUSMEK sayesinde 20 yıllık hayalim olan işime
kavuştum” şeklinde konuştu.

Aktoğan, BUSMEK’in kadınların kendilerine daha çok güvenmelerini ve geleceğe de umutla bakmalarını sağladığını belirterek, projeye destek veren Başkan Altepe´ye teşekkür etti.

“Hayatımın en anlamlı sürprizi”
Makyöz Ayla Koyak ise BUSMEK’te kuaförlük kurslarından aldığı eğitimin meyvelerini topladığını kaydederek, “BUSMEK’te aldığım eğitim sayesinde Line TV´de kuaför-makyöz olarak işe başladım. Kursa gelirken böyle bir mesleğe sahip olacağım aklımdan geçmiyordu, her şey tamamen sürpriz oldu. Gerçekten BUSMEK, Bursa´da çok önemli bir eğitim merkezi. Çünkü hem kurs merkezleri açısından hem de branş çeşitliliği açısından geniş hizmet ağı var. BUSMEK, çalışkan bir eğitim kadrosuna da sahip. Gerçekleştirilen projelerle hayatımıza anlam katan Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkürler” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.