SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSMEK'ten Almanya'ya Bursa imzası

BUSMEK KURSİYERLERİNİN ESERLERİ, ALMANYA’NIN MÜNİH ŞEHRİNDE DÜZENLENEN ULUSLARARASI EL SANATLARI FUARI’NDA SERGİLENDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUSMEK'ten Almanya'ya Bursa imzası
BUSMEK kursiyerlerinin eserleri, Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen Uluslararası El Sanatları Fuarı’nda sergilendi.
 

 

BUSMEK, 32 ülkeden binin üzerinde kurum ve sanatçının iştirak ettiği dünyanın en büyük el sanatları fuarında geleneksel Türk sanatlarını tanıttı. Almanya’nın Münih şehrinde açılan el sanatları fuarında BUSMEK renkli bir stant açtı. Fuar için el işçiliği ile hazırlanan stant ziyaretçileri hayran bıraktı. BUSMEK’in standını 74 bin metre karelik alan üzerine kurulu kapalı fuar alanına gelen 131 binden fazla ziyaretçi gezdi. Almanya fuarına Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat, BUSMEK Proje Koordinatörü Eyüp Arda, BUSMEK öğretmenleri ve teknik ekibi katıldı. BUSMEK standını gezen Münih Başkonsolosu Mesut Koç, Koç, Bursa’nın Yeşil Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü söyleyerek, “Başkanımızın Bursa’daki tarihi eserleri restore ederek tarihimize sahip çıkması bir Bursalı olarak beni duygulandırdı. Ayrıca BUSMEK ürünlerinin bu önemli fuarda tanıtılması ülkemiz ve Bursa’mız için çok büyük önem arz ediyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

DİĞER ŞEHİRLERDE DE OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Arat, Koç’a BUSMEK’te üretilen Alman ve Türk bayrağı temalı filografi tablosu ile Yeşil Türbe çinisi hediye etti. Anadolu topraklarında hayat bularak, geçmişle bugünün sentezinden doğan eserlerin tanıtıldığı BUSMEK standında çini, vitray, hüsn-i hat, tezhip, minyatür, filografi, tel kırma, ebru, gümüş kazaz eserlerin yanı sıra Bursa’ya özgü çalışmalar da sergilendi. Fuarda profesyonel sanatçılar, koleksiyoncular, tasarımcılar ve dünyanın en iyi ustaları sanatseverlerle buluştu. Almanya’da yaşayan vatandaşların ilgi gösterdiği el sanatları ürünlerinin, ilerleyen günlerde Münih Belediyesi ve diğer şehirlerde de teşhir edileceği bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.