SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bütçe müsait olsa yine bu parayı veremem'

BURSA BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANI ALÝNUR AKTAÞ, 6 MÝLYON LÝRALIK BÜTÇESÝ OLAN BURSA VALÝLÝÐÝ UHDESÝNDEKÝ KÜLTÜR TURÝZM TANITMA BÝRLÝÐÝ'NE 5,5 MÝLYON LÝRA KAYNAK AYIRDIKLARINI, BU BÝRLÝKTEN ÇIKMAYI DÜÞÜNDÜKLERÝNÝ BELÝRTEREK, "6 MÝLYONLUK BÜTÇENÝN 4,8 MÝLYON LÝRASINI KONAÐA AYIRMAK TURÝZME HÝZMET ETMEZ" DEDÝ. (ÝHA/BURSA-ÝHA)

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bütçe müsait olsa yine bu parayı veremem'
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6 milyon liralık bütçesi olan Bursa Valiliği uhdesindeki Kültür Turizm Tanıtma Birliği'ne 5,5 milyon lira kaynak ayırdıklarını, bu birlikten çıkmayı düşündüklerini belirterek, "6 milyonluk bütçenin 4,8 milyon lirasını konağa ayırmak turizme hizmet etmez" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, belediyenin bu birlikten ayrılma talebi değerlendirildi. Birliğin turizme hizmet etmediği dile getirilirken, Başkan Alinur Aktaş 6 milyon bütçeli birliğe 5,5 milyon liralık destek verdiklerini kaydederek, "Bence 6 milyon bütçede 4,8 milyon lirayı bir konağa vermek turizme hizmet etmek değil. Burayla alakalı revizyon istedim. Bütçe müssait olsa yine bu parayı veremem . Büyükşehir belediyesi bence altyapıyla ilgilenmeli, imar, kentsel dönüşümle, turizm ve ticaretle ekonomiyle ilgilenmeli. Turizm Birliği'ni revize tmek derseniz anlarım. Ama koskoca belediye burası" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, birliğin önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, "Bir kez daha değerlendirilsin, bir kez daha gözden geçirilsin. Çıkılmasın ama bütçenin gözden geçirilmesi gerekir. Hep beraber değerlendirip doğru yönetilmesi gerekir" dedi.

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Vali başkanlığında birliğin çalıştığını, Misi, Trilye, Cumalıkızık ve Suuçtu'da hizmetleri olduğunu anlatarak, "Oyuncak Müzesi'nin olduğu yerdeki konak alınacak. 4,8 milyonluk bütçe orası. Mali durumdan dolayı büyükşehire yüklenmesini uygun görmüyorum. Birliğe üyelik düzeltme yaparak gözden geçirilmeli. Hem mülki hem belediyelerin birlikte çalışma yaptığı birlik. Bu parayı vermeyelim ama süreç içinde gündemden kaldırtabiliriz. Eğer uygun görmüyorsak, bütçeden kaldırıp bize maliyeti olmayan ve bundan sonra daha doğru yönde çalışma yapmasını sağlayabiliriz" diye konuştu.
MHP'li İhsan Bilgili de birlik üyeliğinin önemine işaret ederek, "Turizmi önceleyen birlik. Bir revizyon gerekiyorsa, Vali bey ile görüşmek suretiyle revizyon yapılabilir. Daha işlerlik kazandırılabilir. Atıl kalan birlik olmaktansa daha aktif hale getirilebilir. Revizyona tabi tutulabilir" şeklinde konuştu.

Muhalefetin talebi üzerine Başkan Alinur Aktaş, "Sorgulanması noktasında daha akılcı bir şekilde revize edilebilir. Genel Sekreterimiz ve plan bütçe komisyonumuzun konuyu tartışarak tekrar bir dahaki meclise getirilmesiyle alakalı karar alıyoruz" dedi.(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.