SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir, Çölyak için harekete geçti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çölyak hastalarına yönelik gıda ürünlerini üretmek ve glutensiz kafeteryaları çoğaltmak için ç

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir, Çölyak için harekete geçti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çölyak hastalarına yönelik gıda ürünlerini üretmek ve glutensiz kafeteryaları çoğaltmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Başkan Altepe, Bursa Çölyakla Yaşam Derneği’nce organize edilen ‘Glutensiz Bir Yaşam’ isimli programa katıldı. Kayhan’da derneğe ait Glutensiz Kafe’deki programa AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Cemalettin Kani Torun ile Bennur Karaburun da katıldı. Altepe, yaptığı konuşmada, çölyak hastalığı için Avrupa’da oluşturulan sistemi Bursa’da da uygulamak için harekete geçtiklerini bildirdi. Gelişmiş ülkelerde gıda ürünlerinin satıldığı her yerde çölyak hastaları için bölüm bulunduğunu kaydeden Başkan Altepe, benzer sistemi BESAŞ ve Tarım AŞ kanalıyla Bursa’da kurmak istediklerini ifade etti. Bu konuda çalışmalara başladıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah bundan sonra çölyak hastalarına yönelik ürünlerimizi artırmış olacağız. Şimdiye kadar ‘Çok az tüketiliyor’ diye, haftada 1 kez İstanbul’dan getiriliyordu mamuller. Artık burada üretecek ve marketlerin tümünde satışa sunacağız. İnşallah bu konuda Büyükşehir öncülük yapacak. Gluntensiz kafelerimiz çoğalsın, Bursa bu alanda da Türkiye’ye örnek olsun istiyoruz. Sizler için ne yapsak azdır” dedi.
Başkan Altepe, sadece çölyak hastaları için gıda mamulleri üretmeyeceklerini, glütensiz kafeteryaları çoğaltmayacaklarını, “En büyük zenginlik sağlıktır. O yüzden sağlıklı yaşam konusunda, çölyaklı hastalara destek konusunda elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Büyükşehir bu konuda büyük şans” diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Bennur Karaburun ise, meclise gittiği takdirde çölyak hastalarının meselelerine eğileceğini söyledi.
Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Alta, 2010 yılında örgütlendiklerini, 2014 yılında da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteğiyle sadece çölyak hastalarına yönelik hizmet veren Glutensiz Kafe’yi hizmete aldıklarını hatırlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.