SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir desteği

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca köyünde kendisine ait odayı adeta müzeye çeviren ilkokul öğrencisi Yakup Solmaz'a destek her g

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Karaamca köyünde kendisine ait odayı adeta müzeye çeviren ilkokul öğrencisi Yakup Solmaz'a destek her geçen gün büyüyor. 


Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, Karaamca köyü'ndeki müze evi ziyaret etti. Erdönmez, küçük Yakup'un gayretine hayran kaldığını belirterek, “Bu yaşta tarihe bunca ilgi beni şaşırttı. Yakup Solmaz'ın evinde bulunan tarihi eşyaları ve kıyafetleri görünce şaşırdım ve onları nasıl elde ettiğini öğrenince de mutlu oldum. Böyle gençlere sahip çıkmamız gerekiyor. Yakup'u tebrik ve Bursa Kent Müzesi’ne davet ettim. Biz de elimizden geldiğince bu kardeşimize destek olacağız” dedi.
Projeler Koordinatörü Aziz Elbas da Yukap Solmaz'ın sergisini öğrenince kendisini ziyaret etmek istediklerini, gördükleri manzara karşısında şaşırdıklarını söyledi.
Ziyarette hazır bulunan Karaamca Köyü Derneği Başkanı Tuncay Demiray, Yakup ile iftihar ettiklerini belirterek, “Türlü sıkıntılarla oluşturduğu mini müzesini görmeye gelenler sayesinde köyümüzün adı duyuluyor. 'Bugün gelen misafirlerimiz bizleri mutlu etti. Yakup'la beraber köyümüze bir müze kurmak istiyoruz” diye konuştu.
Bu tür ziyaretlerin kendisini daha da cesaretlendirdiğini belirten Yakup Solmaz ise, “Her gelen misafirden sonra bu işe daha çok heves duyuyorum. Bu mini müzeyi daha da büyütmeyi hedefliyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.