SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir Meclisi'nden canlı hayvan ve et borsasına onay

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Ticaret Borsası’yla birlikte Nilüfer’in Badırga bölgesine kuracağı canlı hayvan ve et borsası için 29 hektarl

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Meclisi'nden canlı hayvan ve et borsasına onay
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Ticaret Borsası’yla birlikte Nilüfer’in Badırga bölgesine kuracağı canlı hayvan ve et borsası için 29 hektarlık alanda yapmayı planladığı kamulaştırmaya ilişkin onay, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıktı.
Nisan ayı meclis toplantısı, Çarşamba’daki İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç’ün yönettiği toplantıda, Badırga’da 250 dönümlük alana kurulacak canlı hayvan ve et borasıyla ilgili 29 hektarlık alanda yapılması planlanan kamulaştırmaya ilişkin onay da verildi. Karar, CHP’nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis maddeleriyle birlikte 63 önergenin görüşüldüğü toplantıda, ihtisas komisyonları ile encümen üyeliği seçimleri de yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN CANLI HAYVAN VE ET BORSASINA ONAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BURSA TİCARET BORSASI’YLA BİRLİKTE NİLÜFER’İN BADIRGA BÖLGESİNE KURACAĞI CANLI HAYVAN VE ET BORSASI İÇİN 29 HEKTARLIK ALANDA YAPMAYI PLANLADIĞI KAMULAŞTIRMAYA İLİŞKİN ONAY, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDEN ÇIKTIANLAŞMALI YOLLA KAMULAŞTIRMA
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Nilüfer’in Badırga bölgesinde canlı hayvan ve et borsası kurulmasına ilişkin protokolün bundan birkaç ay önce Büyükşehir Belediyesi’yle Bursa Ticaret Borsası arasında imzalandığını hatırlattı. Alınan kararla birlikte 250 dönümlük alana kurulacak tesisle ilgili faaliyetlerin fiilen başladığını ifade eden Başkanvekili Ödünç, “29 hektar alanda yapılacak kamulaştırma kararıyla birlikte, borsanın kurulacağı alanda kalan mülkler bir bir üzerimize geçmiş olacak. Mülk sahipleriyle anlaşmalı yol izleyeceğiz. Tüm imzaların atılmasının ardından, borsanın kurulmasına ilişkin inşaat faaliyetlerine başlamış olacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.