SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir şirketinde inanılmaz sahtekarlık; CEMİL hiç TEKİN değil

Büyükşehir Belediyesi tarafından sigorta işleri için kurulan Burkent AŞ’nin hafriyat işine yönelmesinin ardından Genel Müdür Cemil Tekin

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir şirketinde inanılmaz sahtekarlık; CEMİL hiç TEKİN değil
Büyükşehir Belediyesi tarafından sigorta işleri için kurulan Burkent AŞ’nin hafriyat işine yönelmesinin ardından Genel Müdür Cemil Tekin’in, cin gibi bir manevra ile aynı isimde bir şirket kurdurup sigorta portföyünü buraya aktardığı ortaya çıktı. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’un fark etmesiyle ortaya çıkan skandal, belediyeye oldukça pahalıya mal oldu.

 

 

Bursa’da hafriyat döküm sahalarını işleten Büyükşehir Belediyesi iştiraki Burkent AŞ ve Genel Müdürü Cemil Tekin’le ilgili iddialar bitmek tükenmek bilmiyor. Genel Müdür Tekin’in, daha önce sigorta işi yapan Burkent AŞ’nin moloz-hafriyat döküm alanı işletmeciliğine yönelmesinin ardından aynı isimle çakma bir şirket kurdurup, belediyenin sigorta portföyünü kullandığı iddia ediliyor.

TEKİN’İN AKIL OYUNLARI

Burkent AŞ hafriyat işine girdikten sonra şirket sigortacılık işini bıraktı. Ancak iddiaya göre iktisatçı olan Genel Müdür Cemil Tekin, burada şeytanın aklına gelmeyen bir hamle yaptı. Burkent AŞ’nin yılların birikimi olan portföyünü kullanmak için harekete geçen Genel Müdür Tekin, Burkent ismiyle yeni bir şirket kurdurdu. Üstelik bu şirket Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin eski bir arkadaşı bulunarak ona kurduruldu. Belediyenin bıraktığı işleri böylece el altından yeni kurduğu şirkete aktaran Tekin, elde öteden beri hasar tahsili için var olan vekâletnameler ile süresi biten poliçeleri aynen yenileyerek sigortalamaya devam etmeye başladı.

OFİS TUTUP TELEFONLARI ALDI

Çakma Burkent için Merinos Stadyumu’nun altında bir ofis tutan Tekin, bilinen telefonları da bu adrese taşımayı başardı. Bununla da yetinmeyen Tekin, personele sigorta için gelen işleri buraya yönlendirme talimatı verdi. İşler tıkır tıkır işlemeye başlamıştı ve sigortalar yapılmaya devam ediyordu. Belediyenin yılların birikimi Tekin’in kurduğu şirkete kazanç olarak akmaya başladı.

FİDANSOY FARK ETTİ

Sistem tıkır tıkır işlerken BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, sigorta bedellerinin çok yüksek olduğunu fark etti. Bunun üzerine bir araştırma yapan Fidansoy, şirket sicillerini karşılaştırınca gerçekler ortaya çıktı. Belediye şirketi diye sigorta yaptırılan şirket aslında özel bir kuruluştu ve yüksek bedelle sigorta poliçesi keserek, bir anlamda belediye şirketlerini zarara uğratıyordu. Fidansoy, işin açığa çıkmasının ardından hemen bu şirketle olan ilişkiyi kesiyor. Tabi diğer şirketler de onun ardından ilişkilerini kesiyorlar.

MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR

Çakma Burkent’in poliçe düzenleyip tahsil ettiği sigorta bedellerini Halk Sigorta’ya ödememesi Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerini yeni bir skandalla yüz yüze bıraktı. Halk Sigorta Genel Müdürlüğü, tahsil edilen primlerin ödenmediği gerekçesiyle BURULAŞ, Burkent AŞ ve Büyükşehir Belediyesi’ni icraya verdi. İcra konusu olan paranın tam tamına 800 bin lira olduğu ifade ediliyor. İş mahkemeye gidiyor ve belediye ve kurumları ödedikleri paralar nedeniyle icralık oluyor. Tüm bunlardan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de haberi oluyor ancak iş işten çoktan geçiyor.

SUNUCUSU NEDEN AYRI?

Çakma Burkent’te işler sıkıntıya girince buradaki genel müdür, birden Burkent AŞ’ye geçerek bilgi işlem sorumlusu oluyor. Bu arada tüm şirketlerin internet sunucuları Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıyken Burkent’in bunun istisnası olması da gözlerden kaçmıyor. Bilgi işlem sorumlusu olan kişi bir de bilgisayar şirketi kuruyor ve Burkent’ten iş almaya başlıyor. Bu şirketle Burkent arasındaki ticari ilişkinin 5 sıfırlı rakamları bulduğu da iddialar arasında.

TEKİN’İN MAAŞINI AŞAN KREDİ TAKSİDİ

Burkent AŞ Genel Müdürü Cemil Tekin’le ilgili diğer bir vahim iddia ise 2 yıl önce satın alıp geçen ilkbaharda yaşamaya başladığı bahçeli villa ile ilgili. Villanın kredi ile alındığı bilgisi var. Kredi taksitlerinin ise 8-9 bin lira olduğu ve bunun Tekin’in maaşının üstünde bir rakam olduğu da ifade ediliyor. 2 yıldır maaşından fazla kredi ödeyen Genel Müdür Tekin’in nasıl geçindiği, ne yiyip içtiği de merak konusu.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.