SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir uyandı asfalt soygunu bitiyor

  Bursa’da belediyeler ile Karayolları arasında asfalt ihalelerinde yaşanan korkunç fiyat farkını ortaya çıkaran Şehir Gazetesi’nin

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir uyandı asfalt soygunu bitiyor
 

Bursa’da belediyeler ile Karayolları arasında asfalt ihalelerinde yaşanan korkunç fiyat farkını ortaya çıkaran Şehir Gazetesi’nin yayınlarının ardından Büyükşehir Belediyesi, kentin doğu ve batısında iki asfalt şantiyesi kurma kararı aldı. Başköy ve Erdoğanköy’de kurulacak asfalt tesisleri ile belediye 4’lü kartelin elinden kurtulacak.

 

 

Belediyelerin en fazla yekûn tutan işlerinin başında yol yapım ve asfaltlama çalışmaları geliyor. Her yıl milyonlarca TL yatırım yapılan yol ve asfalt çalışmalarındaki tatlı para, Bursa’da beraberinde kartelleşmeyi de getirdi. Şehir Gazetesi’nin konuyu kamuoyu gündemine taşımasının ardından Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek kentin iki ucunda asfalt plenti kurma kararı aldı.

GÜLSAN ŞANTİYESİNİ DEVRALDI

Olay Gazetesi Köşe Yazarı İhsan Aydın’ın dün yayınlanan köşe yazısında yer alan bilgilere göre; Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün Başköy yakınlarındaki yüklenici Gülsan firmasının kurdurduğu eski Çevre Yolu Şantiyesi'ni Büyükşehir Belediyesi devraldı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait şantiye arazisinin kullanım hakkını 49 yıllığına devralan Bursa Büyükşehir Belediyesi, burayı Nilüfer, Osmangazi başta olmak üzere civardaki Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki ulaşım projelerine takviye olarak kullanacak. Şantiyeyi boşaltması için Gülsan'a yazı gönderen Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da buraya yeni asfalt plenti kurmak için planlama yapıyor. Büyükşehir'in Batı Şantiyesi ağırlıklı olarak Ulaşım Daire Başkanlığı ile Yol Bakım Onarım Şube Müdürlüğü'nce kullanılacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı birimlerin de buradan faydalanması planlanıyor.

ERDOĞANKÖY’E DE ŞANTİYE KURULACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğusunda da Erdoğanköy civarında yeni bir şantiye daha kurmaya hazırlanıyor. Şantiyeyi kurmak için 80 dönüm arazi kamulaştırılacak. Buradaki şantiye Yıldırım, Kestel, Gürsu ve Orhangazi'ye hizmet verecek. Büyükşehir ayrıca Orhangazi’de de 55 dönümlük alan üzerinde yeni bir ilçe şantiyesi açtı.

BURSA KARTELE TESLİM OLMUŞTU

Daha önce var olan Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt plenti ve makinelerinin devre dışı bırakılmasıyla birlikte Bursa’da Simge-Mat, Öztimur, Ergünler ve Anıt İnşaat firmaları adeta kartel haline geldi. Karayolları’nın 85 TL/ton fiyatla verdiği asfalt ihalelerini, belediyeler 135 hatta 140 TL ton olarak bu firmalara vererek kamu kaynaklarının bu firmalara haksız aktarılmasına yol veriyor. Karayolları’nın ihalelerine yüzde 40-50 indirim veren bu firmalar iş şehiriçi daha kolay olmasına rağmen belediyelere gelince kırımlarını göstermelik olarak yüzde3-5 civarında tutarken, birbirlerinin bölgelerine girmeme noktasında da hassasiyet gösterdikleri gözden kaçmıyor.

KARTEL DEĞİL DE NEDİR?

Bursa’da 4 firmanın asfalt plenti (üretim tesisi) bulunuyor. Yani Bursa’daki belediyelerin işlerini bu dört firma aralarında paylaşıyor. Yıldırım Belediyesi’nin kendi tesisi olduğu için bu firmalara iş vermiyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyeler bu 4 firmaya mahkûm ediliyor. Nilüfer’in ihaleleri hep Anıt İnşaat’ta kalırken, İnegöl- Yenişehir ihalelerinin sahibi ise Ergünler oluyor. Orhangazi- Gemlik Öztimurlar, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi, Karacabey ihalelerinin sahibi ise sürekli Simge-Mat oluyor.

ŞARTNAME YOLU KAPATIYOR

Bursa’da belediyelerin asfalt ihale şartnamesinde ihaleye girecek firmanın Bursa’da asfalt plenti olması şart koşuluyor. Tesis yoksa firmalar ihaleye giremiyor. Oysa asfalt ihalesini alan firma 1 ay içerisinde bu tesisi kurabiliyor. Alınıp alınmayacağı belli olmayan ihale için asfalt plenti kurulmasının da gerçekçi bir yatırım olmayacağı göz önünde bulundurulduğunda, Bursa 4’lü kartele teslim edilmiş oluyor. Şartnamedeki Bursa’da tesis kurma zorunluluğunun firmaların baskısıyla konulduğu ileri sürülüyor. Rekabet oluşturarak daha ucuza bitirecekleri işler için belediyelerin bu şartı koymasındaki amaç izaha muhtaç görünüyor. Öyle ki Bursa’da belediyelerin açtığı ihalelerde asfalt maliyeti 120-150 liraya mal olurken, aynı işi Karayolları 84 liraya yaptırıyor. Aradaki korkunç fark, ihalelerin Bursa’ya ve vatandaşa ne kadar büyük zarar verdiğini gösteriyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN TESİSİ KARTELİ KIRACAK MI?

İki noktada şantiye kurma kararı ve asfalt tesisi yapma kararının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin kendi asfaltını yaparak karteli kırması bekleniyor. Büyükşehir’in ardından ilçe belediyelerinin de benzer bir yola gidip gitmeyeceği ise henüz belli değil. Osmangazi ve Nilüfer’de asfalt ihaleleri bütçede önemli bir yer tutuyor. Kendi tesisini kurarak belediyelerin büyük oranda tasarruf yapabilmesi de mümkün olabilecek.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.