SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'de paralel hücre

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 01:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir'de paralel hücre


 

Paralel yapı, Bursa bürokrasisinde kurduğu ağ ile Büyükşehir Belediyesi AR-GE Şube Müdürlüğü’ne paralelci Aslan Sevi’yi atadı. AR-GE Müdürlüğü Türkiye’de ilk defa doğrudan Genel Sekretere bağlandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar’a bağlı olan Aslan Sevi,  İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Bilal Çelik’in özel kalem müdürlüğünü yapmıştı. Belediye sitesinde hakkında bilgi olmayan Sevi, gizemli bürokrat olarak anılıyor.

 

Genel Sekreter Seyfettin Avşar’ın paralel olduğunu bilerek Büyükşehir’de AR-GE şubesine müdür olarak atadığı Aslan Sevi, belediyenin internet sitesinde özgeçmiş ve fotoğrafının yer almaması “Büyükşehir’in gizemli müdürü” yorumlarına neden oluyor. Paralel yapının koruma altına aldığı Sevi’nin, daha önce de Gemlik eski Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri paralel Bilal Çelik’in özel kalem müdürlüğünü yaptığı ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar’ın paralel yapıya yakınlığı ile ilgili onlarca haber bugüne kadar yayımlandı. Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik FETÖ terör örgütü tarafından 17-25 Aralık’ta kalkışılan paralel darbe girişimine ve sonrasında yaşananlara rağmen Seyfettin Avşar, Bursa’daki paralel yapıyla sıkı ilişkilerini asla kesmedi. Avşar, tüm tepkilere rağmen birçok organizasyonla paralel yapının Bursa’daki kurum ve kuruluşlarına desteği sürdürdü, işe alımlarda yapının içinden isimlerin belediyede istihdamına ön ayak oldu.

Seyfettin Avşar’ın oğlu Doç. Dr. Veysel Avşar da paralel yapının bağlantısı ile Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin Miami şehrindeki  Florida International University’de tam burslu olarak doktorasını yaptı ve şimdilerde de paralel yapının vakıf üniversitesi olan  Uluslararası Antalya Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı olarak görev yapıyor.

KARDEŞ AVŞAR KAYNAK AKTARDI

Oğlu Paralel yapının üniversitesinde hocalık yapan Avşar’ın askeriyeden atılan ve Değişim Medya adında bir reklam şirketi kuran kardeşi de paralel İpek-Koza grubunun yönetiminde olduğu dönemde Bugün Gazetesi’nin Bursa reklamlarını yaptı. Bu süreçte belediyelerden milyarlarca lira kaynağı paralel yapıya aktaran kardeş Avşar, paralel yapıya yapılan operasyonlardan sonra işler kesilince bu kez meslekten atılan memurların geri düşünü sağlayan yasayla yeniden memuriyete döndü ancak kurduğu internet sitesi aracılığı ile paralel yapıyı desteklemeye devam etti.

BURSA’NIN EN GİZEMLİ BÜROKRATI

Avşar şimdi de yine paralel olduğunu bile bile atadığı AR-GE Müdürü Aslan Sevi ile gündemde. Türkiye’de onlarca Bütünşehir olmasına rağmen AR-GE Müdürlüğü Genel  Sekretere doğrudan bağlandığı tek kent olan Bursa’da, Büyükşehir’in tüm bilgi ve projelerinin toplandığı AR-GE şubesine müdürü olarak atanan Aslan Sevi, Bursa’nın en gizemli isimlerinden biri. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde özgeçmişi ve fotoğrafı olmayan Sevi için  “Büyükşehir’in gizemli AR-GE müdürü” yorumları yapılıyor.

PEKİ, KİM BU SEVİ?

Seyfettin Avşar tarafından AR-GE Müdürü yapılan Aslan Sevi’nin daha önceki bağlantıları kendisi hakkında bir takım bilgiler veriyor. Tesadüf bu ya, Avşar’ın bürokratı daha öncede Paralelci Gemlik eski Kaymakamı ve İl Özel İdaresi’nin son Genel Sekreteri Bilal Çelik’in özel kalem müdürlüğünü yapmış bir isim. İl Özel İdaresi’nin kapanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’ne geçirilen isimlerden biri olan Sevi, orada da kendisine koruyucu ve kollayıcısını bulmuş gibi görünüyor. Sevi, Avşar’ın isteğiyle AR-GE Müdürü olarak atanırken, böylece pamuklara sarılıp kollanarak geldiği yolda yürüyüşüne devam ediyor.

ABİ SEVİ, ZAMAN ÖNÜNDE EYLEMCİ

Aileden paralelci olan Aslan Sevi’nin abisi Selahattin Sevi de bir dönem okyanus medyası olarak tabir edilen FETÖ/PDY’nin devlet el koyana kadar amiral gemisi durumundaki Zaman Gazetesi’nde editör olarak görev yaptı.  Geçtiğimiz Mart ayında editör olarak çalıştığı Zaman Gazetesi’ne devletin kayyım ataması ve el koyması üzerine paralel yapının başlattığı provakatif protesto eylemlerinde ön sıralarda yer alan abi Sevi, protestocu grupla birlikte hareket ederek gerek hükümet gerek kayım hem gerekse de devletin polisine mukavemette bulunmuştu. Abi Sevi, polisin Zaman Gazetesi binası önünde müdahale ettiği isimler arasında yer almıştı.  Bazı internet sitelerin de haber olan Sevi, paralel yapıya olan desteğini açıkça göstermişti.

İŞTE KORUYUCU MELEK BİLAL ÇELİK

Paralel Vali Şahabettin Harput döneminde kamu malları paralel örgüte peşkeş çekilirken, operasyonun önemli bir ayağın ise dönemin İl Özel İdare Genel Sekreteri olan Gemlik eski Kaymakamı paralelci Bilal Çelik oluşturdu. Başta Bahar Hastanesi’ne usulsüz bina kiralama, Orhangazi Üniversitesi’ne usulsüz arazi tahsis edilmesi gibi onlarca usulsüzlüğün altına imza atan Çelik, tüm mesaisini Vali Harput’la birlikte paralel yapıya harcadı. Bilal çelik gemlik kaymakamlığından İl Özel İdare genel sekreterliğine bir proje olarak getirildi. Kendisine sorulduğunda Vali Şahabettin Harput'un özel isteği ile geldiğini ifade etmekten çekinmedi.

PEŞKEŞLERE YARGI EL KOYDU

Paralel yapının finans kaynaklarından Özel Bahar Hastanesi’ne kamunun binasını usulsüz şekilde peşkeş çekildiği ortaya çıkınca,  olay yargıya intikal etmişti.  Dönemin valisi Şahabettin Harput, İl Özel İdaresi Daire Başkanı Yaşar Dursun Ay ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik ile encümen üyelerinin pasaportlarına el konularak yurtdışına çıkış yasağı konmuştu.

PARALEL KAYIT YAPARKEN KAYMAKAMDI

FETÖ/PDY terör örgütünün yasadığı dinleme ve kayıt yaptığı dönemde Kızılcahamam Kaymakamı olan Bilal Çelik, AK Parti’nin istişare toplantılarının yaptığı Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri’nde ve paralel yapının bu toplantılarda mahrem görüntüler kaydettiği dönemde görev yapmasıyla biliniyor.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR?

1-Büyükşehir Belediyesi AR-GE Şube Müdürlüğü neden önce bir daire başkanlığına bağlanmadan örneği olmadığı şekliyle direkt Seyfettin Avşar’a bağlandı?

2-Büyükşehir Belediyesi’nin bütün kritik bilgi ve projelerinin yer aldığı AR-GE şubesinin müdürü Aslan Sevi, paralel yapı destekçisi olduğu bilinmesine rağmen kimler tarafından korunuyor?

3-Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm organlarıyla paralel yapıyla mücadele ederken, özellikle bilgi ve belge toplama, dinleme, yasadışı kayıt konusunda dünyanın en maharetli örgütü olan FETÖ/PDY’nin bir isminin Bursa’nın tüm bilgi belgelerinin toplandığı müdürlüğün başına gelmesine neden kimse ses çıkarmadı?

4-Peki eski İl Özel İdare Genel Sekreteri paralelci Vali Yardımcısı Bilal Çelik’in özel kalem müdürü Aslan Sevi’yi Büyükşehir’de Arge şube müdürü olarak kim atamıştır? Kim korumaktadır?

5-Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın inlerine gireceğiz dediği paralel yapı bağlantılı isimlerin belediyede kritik görevlere getirilmesine neden göz yumuyor?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.