SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'den bin 255 çocuğa sünnet töreni

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel sünnet organizasyonu tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl 17 ilçeden bin 255 çocuk erkekliğe ilk adı

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir'den bin 255 çocuğa sünnet töreni
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel sünnet organizasyonu tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl 17 ilçeden bin 255 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktai, çocuklarının ilk mürüvvetini gören aileleri yalnız bırakmadı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, belediye iştiraklerinden Bursa Kültür A.Ş. tarafından organize edilen sünnet şenliği, 6. yılında Merinos Park’ta, coşkulu anlara imzasını attı. 17 ilçeden bin 255 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı sünnet şöleni, Mevlid-i Şerif ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunduğu şölende, çocukların heyecanına, aileleri de eşlik etti.
"Bu heyecana şahitlik etmek büyük bir mutluluk"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çocuklarının ilk mürüvvetlerini yaşayan ailelerin mutluluğuna ortak olarak, “Bir anne ve babanın evlatlarıyla ilgili çok özel anları vardır. Sünnet cemiyeti, erkek çocukları olan aileler için, ilk özel anlardan biridir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir heyecana şahitlik ve aracılık etmek bizim için büyük bir mutluluktur. Ecdadımızın en önemli geleneklerinden olan sünnet geleneği, toplum olarak çok önemsediğimiz ve uğruna törenler yaptığımız önemli bir andır. Bu cemiyetle vatandaşlarımızın bir derdine derman olabildiysek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

Yoğun katılım oldu
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda bin 255 çocuğun sünnet olduğunu belirten Başkan Aktaş, törende, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve aileleriyle de sohbet etti. Sünnet işleminin tamamen hastane ortamında gerçekleştirildiği şölene, 17 ilçeden yoğun katılım oldu. Çocukların sünnet kıyafetlerini ve ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara oyuncak da hediye edildi. Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile AK Parti Osmangazi ve Yıldırım ilçe başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar sünnet şölenine yoğun katılım sağladı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.