SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'den Bursa'ya bayram hediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında ‘Bursa’nın en

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir'den Bursa'ya bayram hediyesi
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında ‘Bursa’nın en büyük kent parkı’ olma özelliği taşıyan Hüdavendigar Kent Parkı, coşkulu bir programla hizmete açıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı iki açılış töreni ve bir gençlik konseri ile kutladı. Restorasyonu tamamlanan Eskişehir Han’ın ardından, Bursa’nın en büyük kent parkı Hüdavendigar Kent Parkı da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Bursalıların hizmetine sunuldu.
Bursa’nın ‘yeşil’ kimliğini yeniden kazanması amacıyla son 6 yılda 2 milyon metrekare yeşil alanı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın en büyük kent parkı olan Hüdavendigar Kent Parkı’nı da coşkulu bir törenle hizmete açtı. Bir kısmı Osmangazi’de bir kısmı da Nilüfer’in Odunluk bölgesinde kalan ve yaklaşık 510 bin metrekarelik alana sahip olan Hüdavendigar Kent Parkı, dikilen 12 yaşın üzerinde 4 bin ağaç, 4000 lale ve sümbül, 1 milyonun üzerinde çiçek, yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, spor sahaları, Nilüfer Deresi’nin ıslah edilmesi ve dere üzerine yapılan köprüleri ve göletleri ile adeta yeni bir yaşam alanına dönüştü.
Hüdavendigar Kent Parkı’nın açılış töreni coşkusu, Bursa Kent Müzesi tarafından gerçekleştirilen ‘Sokak Oyunları Şenliği’ ile başladı. Bursa’nın tüm ilçelerindeki okullardan gelen yaklaşık bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen şenlik, renkli görüntülere imzasını attı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, katılımcılara teşekkür belgelerini verdi.
"HÜDAVENDİGAR KENT PARKI'NA YOĞUN İLGİ
Bursa’nın en büyük kent parkı ‘Hüdavendigar Kent Parkı’nın resmi açılış törenine ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile AK Parti milletvekilleri İsmet Su ve Hüseyin Şahin’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı sağlıklı ve modern bir geleceğe taşırken, kenti ‘Yeşil’ kimliğiyle yeniden buluşturmayı ilke edindiklerini de hatırlatarak, “Yeşil Bursa’ya yaklaşık 510 bin metrekarelik alanıyla Hüdavendigar Kent Parkı’nı da kazandırdık. Mevcut kültürparktan 70 bin metrekare daha büyük bir park olan Hüdavendigar Kent Parkı, yeşil alanları, sosyal ve spor aktivite alanlarıyla bölge halkının ve Bursalıların nefes aldığı bir yaşam merkezi olacak” dedi.
Projenin Mihraplı Park ile bütünleştirildiğini ifade eden Başkan Altepe, Hüdavendigar Kent Parkı’nın batı bölümünde spor alanları ve tesislerinin bulunduğunu da söyleyerek, “Nilüfer Deresi ve tasarlanan yapay gölet çevresinde seyir ve gezinti alanları, yeme-içme birimleri konumlandırıldı. Faaliyet birimlerinin olduğu yerlerden kontrollü girişler verildi ve tüm parkın kentle bütünleşmesi sağlandı. Otopark alanının da bulunduğu Hüdavendigar Kent Parkı, kapsamlı spor ve dinlence faaliyetlerinin bulunduğu bir mekan olarak bölgeye ayrı bir değer kattı” diye konuştu.
510 BİN METREKARELİK YAŞAM MERKEZİ
Hüdavendigar Kent Parkı’nda yaklaşık 200 dekarlık yeşil alanın bulunduğunu belirten Başkan Altepe, 4 km’lik su kenarı gezinti alanı da bulunan parkta açık aktivite ve piknik alanları, gölet, çocuk oyun ve spor alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, meydanlar, dinlenme ve seyir alanları, otopark alanları taşıt, yaya ve servis yolları ile seyir terası ve köprüleri, gözlem kuleleri, ağaçlı meydan, çim alanlar, dinlenme alanları, çiçeklik alanlar ve bitki gösteri alanları, giriş meydanları ve duvarları çok sayıda ağaç park genelinde dikilmiş ve çevresinde oturma alanları düzenlendiğini kaydetti. Başkan Altepe, 510 bin metrekarelik alanda biyolojik gölet, 5 cafe, 1 kapalı yüzme havuzu, 2 kapalı tenis kortu, 15 adet açık tenis kortu, 7 basketbol sahası, 6 halı saha, 7 çocuk oyun alanı, 16 büfe, 4 giriş kapısı ve Nilüfer Deresi üzerinde 3 adet yaya köprüsü ve çevre düzenlemesi yapıldığını da anlattı.
Başkan Altepe, yaklaşık 400 bin metrekarelik alanın çimlendirildiğini, 5 binin üzerinde ağacın da dikiminin yapıldığını ifade etti. Başkan Altepe, parkın toplam maliyetinin de 42 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Bursa’nın değerine değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek, “Sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı toplumları hedeflerken, sağlıklı şehirleri de önemsiyoruz. Bursa’nın yeşil kimliğini bu parkla daha da pekiştiren Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum. Daha önce burada yürüyüş ve spor yapma imkanı buldum. Gençler ve çocuklarımız başta olmak üzere tüm Bursalılar, sağlıklı beslensinler ve spor yapsınlar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek Hüdavendigar Kent Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.
GENÇLİK KONSERİ
Coşkulu programın son bölümü olan ‘Gençlik Konseri’nde ise ‘İncir’ şarkısı ile ünlenen İlyas Yalçıntaş ve Enbe Orkestrası aynı sahneyi paylaştı. Usta sanatçı Behzat Gerçeker’in şefliğinde sahneye çıkan Enbe Orkestrası ve İlyas Yalçıntaş, en güzel şarkılarını Bursalı hayranlarının korosu eşliğinde seslendirdi. Muhteşem konser, Hüdavendigar Kent Parkı’nda keyifli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.