SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'den Kosovalı çocuklara sünnet töreni

Kosova'nın İskenderay şehrinde yaşayan ihtiyaç sahibi 150 çocuk, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği organizasyonla erkek

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2018 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2018 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir'den Kosovalı çocuklara sünnet töreni
Kosova'nın İskenderay şehrinde yaşayan ihtiyaç sahibi 150 çocuk, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği organizasyonla erkekliğe ilk adımını attı. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Balkan ülkelerindeki faaliyetlerinin sonuncusu, Kosova’da gerçekleşti. İskenderay şehrinde yaşayan ihtiyaç sahibi 150 çocuk, Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla sünnet ettirildi. Hastane önünde gerçekleşen ve Müslüman halkın büyük ilgi gösterdiği cemiyete, ‘Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı temsilen’ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Ayrın Çıkıkçı ve Lütfü Günenç katıldı. Törende Kur’an-ı Kerim okundu, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.


“Sünnet, bizim en önemli kültürlerimizden birisidir"
Kosova’da 150 çocuğun erkekliğe ilk adımını attığı sünnet şöleninde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına bir konuşma yapan AK Parti Meclis Üyesi Aydın Çıkıcı, Türkiye ve Balkanlar arasındaki gönül bağını güçlendirecek bir organizasyona daha katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Artık geleneksel hale gelen cemiyetler kapsamında Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Kosova’da 800 çocuğun sünnet ettirildiğini kaydeden Çıkıkçı, “Sünnet, bizim en önemli kültürlerimizden birisidir. Bu tür organizasyonlar sayesinde bir araya geliyoruz. Birliğimize ve dirliğimize sahip çıkıyoruz. Bugün burada 150 çocuğumuz daha erkekliğe ilk adımını atmış oldu. Çocuklarımıza, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” dedi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.