SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar'dan Rusya'da yarım milyar dolarlık fabrika

Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan Cumhurbaşkanı Vekili Ramazan Abdulatipov, bölgede yarım milyar dolarlık fabrika açmak isteyen Ne

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2013 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2013 23:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan Cumhurbaşkanı Vekili Ramazan Abdulatipov, bölgede yarım milyar dolarlık fabrika açmak isteyen Nergis Holding sahibi Cavit Çağlar’a destek garantisi verdi.



Nergis Holding sahibi Cavit Çağlar’la birlikte Türk işadamları heyetini başkent Mohaçkale’de ağırlayan Dağıstan Cumhurbaşkanı Vekili Ramazan Abdulatipov, işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Görüşmede Çağlar, Dağıstan’da 500 milyon dolardan fazla bir yatırımla tekstil fabrikası açmayı planladıklarını gündeme getirdi. Bunun üzerine Dağıstan Cumhurbaşkanı Vekili, “Böyle bir işbirliğine ihtiyacımız var ve her türlü desteğe hazırız. Bu projenin büyük perspektifleri olduğunu düşünüyorum. Dağıstan Cumhuriyeti olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız.” garantisi verdi. Destekten dolayı Abdulatipov’a teşekkür eden Çağlar, yeni açılacak fabrikada 5 bin kişinin çalışacağını belirterek, “Bunların 4 bini kadın işçi olacak. Projenin başarılı olması durumunda 5 yıl içinde buradaki yıllık ihracat kapasitemizi 500 milyon dolara çıkartabiliriz.” dedi. Bunun üzerine Abdulatipov, “Dağıstan’da iş yapmanızdan yanayız. Bu yatırım, Dağıstan Cumhuriyeti’nin ekonomisine para yatırmaya henüz karar vermeyen diğer yatırımcılar için de göz alıcı örnek olacak. Biz de kendi tarafımızdan, Dağıstan’da kolay iş yapılmasını öngören indirim kolaylıkları ve olanakları sağlayacağız.” destek sözü verdi. Haziran ayında da Çağlar, söz konusu fabrika yatırımıyla ilgili Dağıstan eski Cumhurbaşkanı Magomedsalam Magomedov ile Mohaçkale’de görüşerek destek sözü almıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.