SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağrışan alev alev

Mudanya’da dün 6 saat süren yangında 100 dönümden fazla ormanlık alan küle döndü. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağrışan alev alev
Mudanya’da dün 6 saat süren yangında 100 dönümden fazla ormanlık alan küle döndü. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm ihtimallerin inceleneceğini söyleyerek “Yanlış yapan varsa sonucuna katlanır” dedi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
Mudanya’nın Göynüklü ve Çağrışan mevkiinde dün öğle saatlerinde çıkan yangında 100 dönümden fazla orman küle döndü. Çam kozalaklarının sıçraması ve rüzgarın da kuvvetli esmesi nedeniyle yangın kısa sürede yolun her iki tarafında 4 farklı noktaya ulaştı. 6 saati bulan çalışmalar sonrası kontrol altına alınabilen faciada can kaybı yaşanmazken 2 villa hasar gördü. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da  soruşturma başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Vali İzzettin Küçük olay yerine giderek çalışmaları yakından inceledi.
ÇEVRE İLLERDEN DESTEK
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler ile helikopter, iş makineleri ve arazözler bölgeye sevk edildi. Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Çevre illerden gelen destekle birlikte yangına havadan 6 helikopter ve bir uçakla müdahale edildi. Bursa-Mudanya karayolunun sağ tarafında başlayan ve yerleşim yerlerine ulaşan yangın, yolun sol tarafına da sıçradı.  Ekiplerin müdahalesine çevrede yaşayan vatandaşlar da kendi imkanlarıyla destek oldu.
KONUTLARA BOŞALTMA KARARI
Çağrışan ve Bademli mahallelerinde bazı siteler tedbiren boşaltılırken, bazı villaların çatıları ve bahçeleri yangından zarar gördü. Bursa-Mudanya karayolu çift yönlü trafiğe kapatıldı. Bursa-Mudanya karayolunda yangının sürdüğü noktalara yakın olan vatandaşlar görevliler tarafından güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırıldı. Öte yandan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerini bizzat koordine etti.
2 VİLLA KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Orman yangını, bölgede bulunan villalara sıçradı. Kozalakların patlaması üzerine çatısından yanmaya başlayan 2 villa kullanılmaz hale geldi. Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangın kontrol altına alınırken, Bölgede bulunan evler boşaltıldı. İçinde kimsenin olmadığı villanın çatısına sıçrayan kozalaklar evi kullanılmaz hale getirdi.
KÜÇÜK: “KUNDAKLAMA İHTİMALİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Vali İzzettin Küçük, yanan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.   6 helikopter ve 1 uçağın katıldığı söndürme çalışmalarını kriz merkezinden ve havadan takip eden Vali İzzettin Küçük, "Yol kenarında başlayan yangın kozalaklar ve rüzgarın da etkisiyle diğer bölgelere sıçradı. Bölgemizdeki ve çevre illerden gelen ekipler müdahale etti. 6 helikopter ve 1 uçak ise havadan müdahale etti. Sivil savunma ekiplerimiz bölgedeki evlerin boşaltılması için gerekli çalışmayı yaptı. Yangın kontrol altına alındı" diye konuştu.
ALANDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK
Küçük, "Büyük geçmiş olsun. Yanan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi için hemen çalışma başlatacağız. Bize gelen ilk bilgiye göre yangın yol kenarında çıkmış. Daha sonra net bir bilgi paylaşacağız. 100 dönümlük bir alanın zarar gördü” şeklinde konuştu. Öte yandan Vali Küçük kundaklama ihtimalini değerlendirmediğini söyledi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Göynüklü ve Çağrışan mevkiiinde çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma başlattı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Bursa ili Mudanya ilçesi Göynüklü ve Çağrışan mevkisinde çıkan orman yangınıyla ilgili olarak soruşturma başlatılmış olup, yangının çıkış sebebine ilişkin çok yönlü araştırma ve inceleme devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

http://sehirmedya.com/manset-haberler/turkyilmazin-sozlerine-aktastan-sert-yanit/
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.