SON DAKİKA
Hava Durumu

Çanakkale şehitleri İznik'te anıldı

İznik ilçesinde, tarihi Eşrefzade Camii'nde sabah namazı sonrası Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla etkinlik yapıldı. ( Uğur Demirtaş - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çanakkale şehitleri İznik'te anıldı
 İznik'te sabah namazı sonrası gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi






İznik ilçesinde, tarihi Eşrefzade Camii'nde sabah namazı sonrası Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla etkinlik yapıldı.İznik Belediyesi ile İlçe Müftülüğünün düzenlediği programda, camide şehitler ve gaziler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, cemaate Çanakkale Deniz Zaferi hakkında vaaz verdi.Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından etkinliğin ardından katılımcılara, Çanakkale Savaşları'nda Türk askerine verilen kırık buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Sargın, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aziz Türk milletinin asil evlatları, 101 yıl önce 7'den 70'e gözünü kırpmadan canını, kanını, malını feda ederek Türk milletinin kurtuluş ışığı olan ve tarihi yeniden yazan Çanakkale şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onların zor koşullarda zor bulabildiği üzüm hoşafı ile buğday çorbasını tüketerek, aynı duyguları yaşamak ve yaşatmak istedik" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.