SON DAKİKA
Hava Durumu

'Cansız mankenle' doğum eğitimi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, Mesleksel Beceri Laboratuvarındaki uygulamalı eğitimleri kapsamında, karnında küçük bebek maketi bulunan cansız manken üzerinde doğum yaptırmanın detaylarını öğreniyor. ( Ömer Erim Baştımar - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Cansız mankenle' doğum eğitimi
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Mesleksel Beceri Laboratuvarındaki uygulamalı eğitimleri kapsamında, karnında küçük bebek maketi bulunan cansız manken üzerinde doğum yaptırmanın detaylarını öğreniyor.
 

 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezindeki Mesleksel Beceri Laboratuvarında tıp fakültesi öğrencilerine, hastalarla karşılaşmadan önce, farklı maketlerle eğitim verdiklerini söyledi. Özellikle doğumun, anne ve bebek sağlığı açısından önemli olduğuna dikkati çeken Gürel, doktor adaylarının bu konuda donanımlı hale gelmeleri ve bu şekilde mezun olmaları gerektiğini anlattı. Öğrencilerin, doğumun her aşamasını tekrar tekrar öğrenebilmeleri için 270 bin liraya bir kadın maketi aldıklarını aktaran Gürel, "Tıp Fakültesi bünyesinde Mesleksel Beceri Laboratuvarımız bulunuyor. Burada öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra başlayacakları sağlık sektöründe hastaya zarar verme olasılıklarını en aza indirmek için maketler üzerinde çalışma imkanı buluyor. Biz buraya son teknolojiyle yapılmış 'cansız kadın manken' aldık. Bu manken, öyle basit değil, doğum sancısı çekebiliyor, sancıyı dışarı yansıtabiliyor, karnında kendisi gibi küçük bebek maketi bulunuyor ve bunu doğumla dünyaya getirebiliyor. Tüm öğrencilerimiz önce bu manken üzerinde doğumu izliyor. Sonra pratiğe geçiyoruz ve mankene doğum yaptırıyor. Böylece öğrencilerimiz, doğum yapan bir kadının hissettiği acıyı ve dışarı yansıtmasından tutun, bebeğin dünyaya geliş anına kadar her aşamasına tanıklık ediyorlar, merak ettikleri kısımları anında öğretim üyelerine sorarak bilgi alabiliyorlar." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.