SON DAKİKA
Hava Durumu

Cargil'de direnişe farklı boyut

Öz Gıda-İş Sendikası Bursa Şubesi 144 gündür organize ettikleri direnişe tepkisiz kalan Cargil’deki olayları farklı bir boyuta taşımaya k

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2013 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2013 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öz Gıda-İş Sendikası Bursa Şubesi 144 gündür organize ettikleri direnişe tepkisiz kalan Cargil’deki olayları farklı bir boyuta taşımaya karar verdi.



 

Orhangazi’de bulunan ABD patentli Cargil’de haziran 2012’de başlayan ve 04.10.2012 tarihinde bir kişinin işten çıkarılmasıyla 144 gündür işvereni uyaran sendika Bursa şubesi, bu zamana kadar yaptıkları örgütlenmeyi farklı bir boyuta taşımaya karar verdi. Sendika olarak anayasanın 51. Maddesinin kendilerine verdiği hak olan örgütlenme hakkını hiçe sayan Cargil işverenini defalarca uyardıklarını ve ikaz ettiklerini belirten Bursa Şubesi yetkilileri, ‘İşveren hala yaptığı hukuksuzluğu devam ettirmeye kararlı görünüyor. ÖzGıda;İş Sendikası olarak bu günden sonra Cargil’deki bu hukuksuzluk Cargil’in ürün satışı yaptığı küçüğünden büyüğüne bütün fabrika önlerinde de deşifre edilecektir. Ayrıca fabrika önünden sonra şimdi de Altunizade’deki firmanın genel merkezi önünde de her gün 08.00 ile 17.00 arası pankart açılarak Cargil yönetiminin bu hukuksuzluğu deşifre edilecek’ dediler. İsteklerinin iş yerinden çıkarılan Kemal Kapar’ın iş başı yapması ve Öz Gıda-İş Sendikası’nın örgütlenme hakkına saygı duyulması olduğunu söyleyen sendika Bursa Şubesi yetkilileri, ‘Eğer bunlar yerine gelmezse direnişi farklı bir boyuta taşıyacağız. Cargil’in ürün sattığı başta Coca Cola, Pepsi, Algida, Nestle ve ismini saymadığımız bütün fabrikalarda Cargil’in yaptığı bu hukuksuzluğu anayasa tanımazlığı anlatkma kararı aldık’ diye konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.