SON DAKİKA
Hava Durumu

Çatısı çöken MER-PA yaza kadar tekrar açılacak

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, çatısı çöken merkez pazar yerinin yaza kadar tekrar açılacağı bildirildi. MER-PA'nın çatısının çökmesi Esnaf Sa

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2015 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2015 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çatısı çöken MER-PA  yaza kadar tekrar açılacak
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, çatısı çöken merkez pazar yerinin yaza kadar tekrar açılacağı bildirildi.
MER-PA'nın çatısının çökmesi Esnaf Sarayı'nda yapılan toplantıda değerlendirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile mağdur esnafı bir araya getiren toplantıda pazar durumu konuşulu. Bundan sonraki süreçle alakalı henüz net bir karara varmadıklarını, birçok projenin olduğunu belirten Aktaş, “Biz 4-5 ayda burayı ayağa kaldırırız dedik. 6 ay da olabilir, 3 ay da. Benim gayem 4 ayda, yani yazın başında burayı ayağa kaldırmak” dedi.
Perşembe Pazarı'nın MERPA’nın ön cadde ve yan caddesine kurulacağını konuşlanmasıyla söyleyen Aktaş, “Mevcut yer onarılana kadar esnafımızdan işgaliye bedeli almayacağız. Cuma günü yaptığımız tuhafiye pazarını ise o gün söylendiği gibi fuar alanı ve nikah salonunun ön kısmındaki alanda yapacağız. Perşembe ve Cuma pazarları ile yeni durumun kamuoyunda da bilinmesi açısından gerekli duyuruları yapacağız. Bu haftadan itibaren perşembe günleri kurulan semt pazarını mevcut pazarın etrafında, tuhafiye pazarını ise Kültürpark Nikah Dairesi önünde kuracağız. Hayat kaldığı yerden devam edecek” dedi
Mağdur olan esnafların hasarını tespit ettiklerini hatırlatan Aktaş, “Yarından itibaren enkaz kaldırma çalışmalarımız başlayacak. Arkadaşlar beyanınızı esas alıyoruz, ama takdir edersiniz ki bizimde yerinde tespitle hareket etmemiz gerekir. Dolayısıyla bizim bununla alakalı evraklarımız var. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, AFAD ve İnegöl Belediyesinin katkılarıyla en kısa zamanda ödemesi size nakdi olarak yapılacak. Yalnız işgaliye borcu olan arkadaşların işgaliye borcu düşülecek” diye konuştu.
Aktaş, Cumartesi Pazarı ile ilgili de 2015 yılında çalışma yapacaklarını, İnegölspor Tesislerinin olduğu alanın haftanın 6 günü meydan, bir gün ise pazar olarak kullanılmasını düşündüklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.