SON DAKİKA
Hava Durumu

Cavit Çağlar'dan kafa karıştıran operasyon

Alpaslan YILDIZ Bir süredir satılacağı dilden dile dolaşan Cavit Çağlar’ın Olay Medya’sı,

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cavit Çağlar'dan kafa karıştıran operasyon
Alpaslan YILDIZ

Bir süredir satılacağı dilden dile dolaşan Cavit Çağlar’ın Olay Medya’sı, Mehmet Ali İnan’ın kurduğu şirkete devredildi. Gazetenin künyesi değişirken, yeni şirketin yönetim merkezi de İnan’ın sahip olduğu Medyapark Şirketi’nin de faaliyetlerine devam ettiği Nilüfer’de bir adres olarak gösterildi. Kafa karıştıran operasyonda oldukça fazla soru işareti var.

Cavit Çağlar’a ait Olay Basın Yayıncılık A.Ş’ye ait Olay Medya, Bursa Olay Gazetecilik Radyo Televizyon İnternet Yayıncılığı A.Ş’ye devredildi.  Ticaret sicil gazetesinde yer alan bilgilere göre 24 Aralık 2018’de Mehmet Ali İnan tarafından kurulan ve tek kişiye ait bir anonim şirket, 2 milyon lira taahhüt edilen sermaye ve ödenmiş 500 bin liralık sermayeye sahip. Piyasa değeri 35 milyon lira olarak gösterilen Olay grubunu bu şirketin alması akıllarda soru işaretleri bıraktı.


ÇAĞLAR’IN İSMİ YİNE YER ALDI
Olay’da yapılan operasyonla künye değişti. Diğer şirketle bağı kalmayan Olay grubu artık Bursa Olay Gazetecilik Radyo Televizyon İnternet Yayıncılığı A.Ş bünyesinden faaliyetlerini sürdürecek. Yeni künyede şirketle bir bağı kalmayan Cavit Çağlar, yayın sahibi olarak yer almaya devam ederken, Mehmet Ali İnan İcra Kurulu Başkanı olarak gösterildi.


PERSONELİN HABERİ YOK
Olay grubunda yapılan şirket değişiminden personelin haberdar olmadığı ileri sürülüyor. Personelin haklarıyla birlikte mi yeni şirkete geçtiği ya da tüm tazminat ve hakların eski şirkette mi kaldığı henüz bilinmiyor. Şirket değiştirirken personelin ne şekilde yeni şirkete aktarıldığı da gizemini koruyor. Ancak Olay’dan daha önce işine son verilen 40’ın üzerinde personelin tazminatları eski şirkette kaldı. Artık geliri de olmayan bu şirketin, tazminatları nasıl ödeyeceği ya da ödeyip ödemeyeceği belli değil.


İNAN MEDYAPARK’IN DA SAHİBİ
Cavit Çağlar’ın en yakın adamlarından biri olan Mehmet Ali İnan, reklam pazarlama işleri yapan Medyapark’ın da sahibi. Bursa’da billboard, kapalı alan ilanları, reklam pazarlama alanında önemli bir paya sahip olan Medyapark, son yıllarda hızla büyüyen şirketlerden birisi durumunda.

 
BORÇLAR NE OLACAK?
Şirket değişikliğinin ardından çalışanların hakları işten çıkarılanların tazminat ödemeleri eski şirkete kaldı. Geliri olmayan eski şirket bunları nasıl ödeyecek? Tabii bir de devletin yapılandırılan vergi ve SGK taksitlerini de eski şirket ödeyecek ama nasıl? Eski şirketin vergi, SGK prim ve KDV borcunun ne kadar olduğu mali bilançoyla ilgili durum önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Yine TMSF ile olan sorun nedeniyle Olay grubunda 2 TMSF yöneticisi görev alıyordu. Şirket değişikliği ile bunlar da çıktı. O halde TMSF ile Çağlar arasındaki sorun aşılmış görülüyor. Yine Olay TV için de RTÜK izninin alınmış olduğu da ortaya çıkıyor.
OLAY’IN SATIŞI
Çağlar’a ait Olay Grubu’nun satılmasıyla ilgili bir süredir söylentiler sürüyordu. Bursa Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu, zaman zaman satışla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabından gündeme taşımıştı. Kamuoyu gündemine taşınan bu tartışmalar son aylarda oldukça artmıştı. Hatta Urfa’dan bir grubun ilgilendiği ifade edilirken Bursa’dan da Olay Grubuna taliplerin olduğu gündeme gelmişti. Gruba 35 milyon lira bir bedel biçildiği de kulislerde konuşuluyordu.
DEĞİŞİMİN MALİ BİLANÇOSU BİLİNMİYOR
Gelinen noktada Olay Grubu’nun yeni şirkete ne kadar bir bedelle devredildiği bilinmiyor. Kurumdan el değiştirmeyle ilgili bir açıklama da yapılmadı. Ancak grubun şirket değiştirmesiyle ilgili iddiaların bir süre daha kamuoyu gündemini meşgul edeceği de açıkça görünüyor.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.