SON DAKİKA
Hava Durumu

Cavit Çağlar'ın aracına el konuldu

Nergis Holding YK Başkanı Cavit Çağlar'ın da aracın kaçak olduğunu tespit eden polis Çağlar'ın aracına el koydu.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2013 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2013 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nergis Holding YK Başkanı Cavit Çağlar'ın da aracın kaçak olduğunu tespit eden polis Çağlar'ın aracına el koydu.



 

İstanbul Emniyetinin yürüttüğü kaçak araç operasyonunda Şarkıcı Sibel Can'dan sonra eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın da aracına el konuldu. Bir otomobil firmasının sahte belgelerle yurda kaçak soktuğu lüks araçlara el konulmuştu. Son olarak ise aynı firmadan eski bakanlardan Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar'ın da araç aldığını tespit eden polis, Çağlar'ın aracına el koydu. Aracı Çağlar'ın kızı ve Olay TV 'nin sahibi Yasemin Çağlar Kaya'nın kullandığı belirlendi. Soruşturmada bir diğer mağdur olarak ise Cevahir Ailesi de yer alıyor. Cevahir Ailesi'nden Begüm Cevahir'in de aracına el konuldu.

İKİNCİ EL OTOMOBİLLERİ SIFIRMIŞ GİBİ GÖSTERMİŞLER 

Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü dedektifleri, 2012'de Çiftkurtlar Otomotiv firmasının ABD ’den lüks otomobil ithal ettiğini, bu otomobilleri de sahte evraklarla düşük beyanda gösterip ithalat yaptıklarını belirledi. Soruşturmayı derinleştiren polisler, vurgunu yapan firmanın ikinci el otomobilleri sıfırmış gibi gösterdiklerini tespit etti. Soruşturma kapsamında bu yollarla ithal edilen 43 otomobile el konulmasına karar verildi. Polisler, aralarında şarkıcı Sibel Can ve Seren Serengil'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismin lüks aracına el koymuştu. Ünlüleri otomobilsiz bırakan vurgunun son mağdurları ise eski bakanlardan Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar'ın da Mercedes arabasına da el konuldu. Aracı Çağlar'ın kızı ve Olay TV'nin sahibi Yasemin Çağlar Kaya'nın kullandığı belirlendi.

Soruşturma dosyasında mağdur olarak adı geçenler arasında Cevahir Ailesi'nden Begüm Cevahir de çıktı. Polis, Cevahir'in yine Mercedes marka jipine el koydu. Ünlüleri hem "mağdur" ve hem de "şüpheli" yapan vurgun, ABD basınında da geniş yer bulmuştu. Yapılan araştırmaya göre Mali Polis'in operasyonundan sonra lüks oto satışlarında yüzde 25 azalma oldu. Devletin araç başı zararı ise 100 bin lira civarı olarak hesap ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.