SON DAKİKA
Hava Durumu

Celal Karakaş Camii ibadete açıldı

Bursa’da, Hamitler Mezarlığı içine hayırsever işadamları Nezir ve Metin Karakaş kardeşler tarafından yaptırılan Celal Karakaş Camii miraç kandil

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2015 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Celal Karakaş Camii ibadete açıldı
Bursa’da, Hamitler Mezarlığı içine hayırsever işadamları Nezir ve Metin Karakaş kardeşler tarafından yaptırılan Celal Karakaş Camii miraç kandilinde ilk cuma namazının kılınmasıyla ibadete açıldı.
Metin-Nezir Karakaş kardeşler, Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsisi ile Hamitler Mezarlığı’na vefat eden babaları Celal Karakaş adına cami yaptırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, caminin de önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyleyerek, “Hamitler Mezarlığı’nda hizmete açılan Celal Karakaş Camii, Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever vatandaş işbirliğinin güzel bir örneğidir. Vatandaşlarımızın burada bir cami talepleri vardı. Bursa’nın en çok ziyaret edilen ve yoğun defin işlemlerinin gerçekleştirdiği Hamitler Mezarlığı’ndaki cami, hayırsever Metin ve Nezir Karakaş kardeşlerin çabasıyla bölgeye kazandırıldı” dedi.
Başkan Altepe, Nezir ve Metin Karakaş’ın büyük bir vefa ve fedakârlık örneği gösterdiğini ifade ederek, “Camiye merhum Celal Karakaş’ın adı verildi. Cami inşa çalışmaları, 18 Ocak 2012 tarihinde imzalanan protokolle başlamıştı ve bugün de mimari özellikleriyle çevreye uyumlu bir yapı ortaya çıktı. Bu sayede Bursa çok özellikli bir anıtsal esere daha kavuştu. Gün içinde yoğunluğun yaşandığı mezarlığın cami ihtiyacı da cevabını bu sayede buldu. Cami yaptırmak herkese nasip olmaz. Çok özenle ve itinayla yapılan bu eser, iman gücünü yansıtan özel anıtsal bir yapı oldu. Dünyada güzel bir eser bıraktıkları ve Bursa’mıza böyle anlamlı bir eser kazandırdıkları için Karakaş ailesine teşekkür ediyorum” diyerek, hayırsever işadamı Nezir Karakaş’a çini plaket verdi.
Yer tahsisi dolayısıyla Başkan Altepe’ye teşekkür eden işadamı Nezir Karakaş ise “Rahmetli babamız adına bir cami yaptırmak istedik. Uzun zaman gerçekleşmesini istediğimiz bu hayalimiz, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçek oldu. Babamızın adını yaşatan bu cami, Miraç Kandili’nde ve Cuma gününde ibadete açılıyor. Çok mutlu ve gururluyuz” şeklinde konuştu.
Osmangazi Kaymakamı Dr Necdet Türker de camilerin milletin ve ülkenin anlamlı değerlerinden olduğunu belirterek, camiyi bölgeye kazandıran Karakaş ailesini tebrik etti. İlk cuma namazının kılındığı camide vefat eden bir vatandaşın da cenaze namazı kılındı. Miraç kandili münasebetiyle cemaate lokma ve ayran ikram edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.