SON DAKİKA
Hava Durumu

Çevredeki mahallelerde ihya olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli kentsel dönüşüm alanlarından olan Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi sadece bulunduğu alana değil

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli kentsel dönüşüm alanlarından olan Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi sadece bulunduğu alana değil, çevresindeki Alemdar, Soğanlı ve Sırameşeler gibi semtlerin dönüşümüne öncülük edecek.



 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Sıcaksu projesi çevresindeki mahalleleri de ihya edecek” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tabakhaneler Bölgesi'ndeki kentsel dönüşümle ilgili bilgi verdi. Proje için yıllardır çalıştıklarını vurgulayan Altepe, “Burada yer sahipleri ile yatırımcı kuruluşların anlaşması gerekiyordu. Bundan dolayı bu kadar zaman kaybedilmiş oldu. Mülkiyet sahipleri ile yatırımcı kuruluşları buluşturmak için çalışmalar yaptık. Biz projenin biran önce gerçekleşmesini istiyoruz. Tabakhaneler bölgesi şehrin göbeği kaldı. Burayı yıllar önce tahliye ettik. Bu tahliyeden sonra dönüşümün gerçekleşmesi gerekiyordu, ancak bu noktaya geldi. Biz burada her türlü fedakarlığa razıyız. Bizim hiçbir beklentimiz yok. Yeter ki bölge dönüşsün, güzel bir proje olsun. Oranın sıcak suyu her şeyi var. Bu dönüşüm ile birlikte çevreye de bir hareketlilik gelecek. Son yaptığımız çalışmalardan sonra yer sahiplerini topladık ve belli bir yol haritası oluştu. Onlar da yatırımcı kuruluşla anlaşma yoluna gittiler. Biz de bu projeyi geliştirdik. Oraya çok değer katacaktır. Bunun için hazırlıklar tamam. Kentsel dönüşüm ile ilgili değerli bölge olacak. Bu konuda yatırımcılar bizim geliştirdiğimiz plan ile ilgili devreye girecek. Zaten oraya hükümet de destek veriyor. Kentsel dönüşüm olduğu için bu bölgeye kredi de veriliyor. Faizin yarısını da devlet karşılıyor. Burada her türlü imkan var. Artık başlaması gerektiğini söylemiştik ve yer sahipleri de buna uydu” diye konuştu.

ÖZEL PROJE
Projenin son şeklini yatırım yapacak kuruluşun vereceğini ifade eden Altepe, “Bölge genel anlamda turizm bölgesidir. Oranın gelişmesi ile birlikte Bursa çok büyük değer kazanacaktır. Burada 309 hissedarın 2 metrekareden 10 bin metrekareye kadar hak sahipliği var. Hazırladığımız konsept proje meclisten onay aldı. Kat yüksekliği de en fazla 20 kat olarak kabul gördü. Halen 2-3 katlı bakımsız ve harabe şeklinde konutlar ile imalathane olarak kullanılan binalar ve yıkım işlemi tamamlanmış moloz yığınlarının bulunduğu bölge, Bursa’nın en prestijli mekanı haline geliyor. Konut, ofis, ticaret, turizm ve karma kullanımıyla alternatif kent merkezi, yaşam alanı olarak tasarlanan proje alanının öncelikle yerleşik ve günlük kullanıcılarına özel olduklarını hissettiren, kendi kendine yeten, tüm imkanlarına, çağdaş ve estetik tasarım değerlerine sahip olması hedefleniyor. Proje alanını oluşturan yapı bölgeleri ve fonksiyonları İzmir yolunun gürültü dahil olumlu olumsuz tasarım etkenleri, güneş, rüzgar, manzara, yaya-taşıt ulaşımı, yakın çevre ile görsel etkileşim gibi kriterler dikkate alınarak tasarlandı. Yakın çevrenin de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan niteliksiz görünümünden etkilenmeyecek şekilde çevre yolunun kenarında oluşturulan 7 metre yükseklikteki yeşillendirilmiş şevli alan planlama bölgesinde yeşil doğal surlar oluştururken, bölgenin yakın çevreden soyutlanması da sağlanmış oluyor" diye konuştu. .
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.