SON DAKİKA
Hava Durumu

Cezaevinden kaçtı 9 otomobil çaldı

Bursa’da 3 yıl önce hırsızlık suçundan cezaevine giren zanlı, tahliyesine 11 ay kala firar etti. Zanlının ilk icraatı ise 9 vatandaşın oto

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2013 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da 3 yıl önce hırsızlık suçundan cezaevine giren zanlı, tahliyesine 11 ay kala firar etti. Zanlının ilk icraatı ise 9 vatandaşın otomobilini çalmak oldu. 


Bursa’nın Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde ev, işyeri ve otodan hırsızlık suçlarına karışan M.C.G. (22), 2009 yılında yakalanarak cezaevine gönderildi. Ancak zanlı tahliyesine 11 ay kala Gemlik Açık Cezaevi'nden firar etti. Gemik’ten Bursa’ya gelen zanlı, özellikle otopark ve yol kenarlarına park edilen düşük modeli arabaları gözüne kestirdi. Otomobillerin kapılarını demir telle açan zanlı, çaldığı araçları düz kontak yaparak Bursa dışına götürdü. Genelde boş arazilere giden zanlı çaldığı otomobillerin teyp, lastik ve jantlarını çaldı. Teypleri 30 liradan, lastikleri ise 20 liradan pazarlarda satan zanlının şüpheli hareketleri üzerine vatandaşlar polise haber verdi. Ucuz fiyata satılan malların yanına gelen polis ekipleri, zanlıyı emniyete getirdi. Yapılan parmak izi çalışmasında zanlının 4 adet otomobil hırsızlığına karıştığı tespit edildi. Ancak M.C.G., polisteki ifadesinde, çaldığı araç sayısının 4 olmadığını, Yalova, İnegöl ve Gürsu ve Gemik’ten de otomobil çaldığını itiraf etti.
Çalınan otomobilleri boş arazilere terk eden zanlı, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, zanlının çaldığı arabalar ise sahiplerine teslim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.