SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'da büyük kavga!

-Alpaslan YILDIZ  CHP’de iktidar savaşları tüm hızıyla devam ederken, Bursa

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2018 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2018 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Bursa'da büyük kavga!
-Alpaslan YILDIZ 
CHP’de iktidar savaşları tüm hızıyla devam ederken, Bursa’da da  kılıçlar tam anlamıyla çekildi. Halk TV yorumcusu Uğur Dündar’ın  “Halk Arenası” programı, Plaza16’daki Nilüfer Belediyesi Nikah Salonu’nun verilmeyeceğinin bildirilmesi üzerine son anda iptal oldu. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş yaptığı açıklamada olaylardan haberinin olmadığını söyledi. Muharrem İnce adına şov yapılacak Dündar ve Yılmaz Özdil’in programının iptal edilmesi akıllara “Bozbey çark mı etti?” sorularını getirdi.
CHP’de sular bir türlü durulmuyor. 24 Haziran Seçimleri’nin ardından Muharrem İnce’nin yanında yer alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçtiğimiz günlerde kızının düğününe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Muharrem İnce ve eski Bakan Faruk Çelik’i de davet ederek aynı masaya oturtmuştu. Kılıçdaroğlu’nun bu emrivakinin ardından Bursa’dan oldukça sinirli ayrıldığı bilinirken, Bursa örgütünde de savaş başladı.
‘İNCE’ ŞOVA İZİN ÇIKMADI
Muharrem İnce’yi destekleyen Halk TV’de program yapan Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil ikilisinin Nilüfer Belediyesi’nin sponsorluğunda Bursa’da program yapacağı haftalar öncesinden duyuruldu. Tanıtımlarda programın Nilüfer Belediyesi Plaza 16 Nikah Salonu’nda gerçekleştirileceği yer aldı. Ancak programa günler kala bir anda salonun dolu olduğu ve “Halk Arenası”na verilemeyeceği ilgili tarafa iletildi.
DÜNDAR’DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
Programın iptal edilmesi üzerine Dündar, Bursa'da yapılması planlanan Halk Arenası programın CHP'li belediye tarafından engellendiğini yazdı. Dündar, “CHP'deki bu yasakçı kafa elinden gelse Atatürk'ü bile kesin ihraç istemiyle disipline verir” ifadelerini kullandı. Dündar, Bozbey’in konunun her aşamasından haberdar olduğunu da yazısında ifade etti.
BOZBEY SESSİZ, AKKUŞ HABERSİZ
Dündar’ın ağır açıklamalarına ve iddialarına rağmen Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’nden bir açıklama gelmedi.  CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise yaptığı açıklamada yaşananlardan haberdar olmadığını söyledi. Akkuş, “Sayın Uğur Dündar'ın bu konuda yanlış bilgilendirildiği ya da kasıtlı olarak yanıltıldığı kanaatimizi kendisiyle ve kamuoyuyla paylaşıyoruz. Umudumuz o ki, Sayın Dündar kimin ya da kimlerin bu programı engellediği ortaya çıkarıp, tek tek köşesinde yayınlayacaktır. Çünkü "Atatürk'ün anlatılmasını engelleyen CHP'liler" yaftası, hiçbir CHP'linin  kabul edebileceği bir tanımlama değildir” dedi.
BOZBEY-AKKUŞ HESAPLAŞMASI
CHP Bursa’da il kongresiyle başlayan Hüseyin Akkuş-Mustafa Bozbey kapışması, 24 Haziran Seçimleri öncesinde ikilinin birbirlerine sert sözlerle yüklenmesiyle tavan yaptı.  Seçimlerin ardından İl Başkanı Akkuş, Kılıçdaroğlu’nun safında yer alırken Bozbey ise İnce’yi destekledi. İkili arasındaki hesaplaşma isteği yerel seçimlerin startının verildiği süreçte bir kez daha ana gündeme oturdu. Akkuş’un yaptığı açıklama da bunu net olarak ortaya çıkardı.
İL BAŞKANLIĞI’NDA ARBEDE
CHP’deki kriz bununla da bitmedi. Partiden ihraç edilmek üzere disipline verilen Ali Uluşahin ile Sara Mızrak, savunma dilekçelerini vermek için geldikleri  İl Başkanlığı’nda izinsiz basın toplantısı yapmak isteyince kıyamet koptu. Parti yöneticileri ile ikili arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüştü. Yöneticilerin uyarılarına rağmen ikilinin parti binasına girmesi üzerine odasından çıkan  İl Başkanı Hüseyin Akkuş: “Ali Uluşahin ve Sara Mızrak, burayı terk edin. İl Başkanlığı’ndan çıkın.” diye bağırdı. Sinirlerin oldukça gerildiği CHP İl Başkanlığı’nda ikili ve beraberindekilerin çıkmak istememesi üzerine İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un talebi ile polis olaya müdahale etti. Uluşahin ve Mızrak başkanlık binasından çıkarılırken ikili, İl Başkanlığı’nın önünde, Akkuş’u hedef alan açıklamalarda bulundu.
FIRAT YILMAZ’A DİSİPLİN ŞOKU
Bir süredir CHP’de büyük krize neden olan disiplin mekanizmasının çalıştırılmasıyla ilgili tartışmalar da devam ediyor. Disipline sevk edilen isimlere  CHP Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Yılmaz da katıldı. Yılmaz, "İl Yönetimi'ni hedef alan sosyal medya paylaşımları" yüzünden İl Yönetim Kurulu kararıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. CHP’de onlarca kişi son dönemde disipline verildi. Bu adımlar yerel seçimler öncesi iktidar savaşı olarak değerlendirilirken, İl Başkanı Akkuş ile Bozbey arasındaki savaşın nasıl sonuçlanacağı ise kamuoyunda büyük merakla bekleniyor.
SORULAR YANIT BEKLİYOR
Tüm bu yaşananlarla birlikte akıllarda beliren ve cevap bekleyen sorular şöyle:

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, haberi olduğu halde belediyeye ait bir salonun son anda Halk TV’ye verilmemesine neden sessiz kaldı?
Bozbey, yanında durduğu İnce’den umudu kestiği için çark mı etti?
Nilüfer Belediyesi’ne yeniden aday gösterilmeyeceği büyük oranda kesinleşen Bozbey, savaşarak çekilmek için mi bu adımı attı?
Halk TV yayınını Bozbey ve ekibi mi, yoksa gerçekten ileri sürüldüğü gibi genel merkezden birileri mi engelledi?
Bozbey, bu tür sıkıntılı konular olduğunda neden hep yurt dışında oluyor ya da ortada olmuyor?
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, kendi belediyesinde yaşanan bunca şeyi nasıl bilmiyor?
Bozbey’le hesaplaşma sürecinde bilerek mi ses çıkarmadı?
Bozbey, genel merkeze hakkında yüzlerce şikayet giden eşi Seden Bozbey’i aklamak için mi durduk yere yanında Cavit Çağlar’ın televizyonunda programa çıkartıyor? Bu bir imaj yenileme çalışması mı?

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.