SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa'da FETÖ'ye nasıl teslim oldu?

Geçen dönem CHP’den milletvekili yapılan Aykan Erdemir hakkında, ABD'ye sahte delil götürdüğü gerekçesiyle yakalama kararı çıkartıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Bursa'da FETÖ'ye nasıl teslim oldu?
Geçen dönem CHP’den milletvekili yapılan Aykan Erdemir hakkında, ABD'ye sahte delil götürdüğü gerekçesiyle yakalama kararı çıkartıldı.  Kamuoyu, FETÖ’nün Bursa’da yapılanmasının en net fotoğraflarından biri olan Erdemir’in nasıl ve kimlerin referansı ile Bursa Milletvekili yapıldığının cevabını arıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, "Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

SAHTE BELGEYİ ABD’YE GÖTÜRDÜ

Başsavcılık, ABD'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada tanık listesinde isimleri bulunan "FETÖ üyesi olmak" suçundan firari olarak aranan Osman Zeki Canıtez ile eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir hakkında ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.  Yazıda, 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsünün başarıya ulaşamaması üzerine, ABD üzerinden yürürlüğe konulan aynı kurgu/planın işbirlikçiliğini yürüten ve bu minvalde hazırlanan dosya içerisinde örneği bulunan 28 Ocak 2014 tarihli sözde/sahte raporun yurt dışına götürülerek New York Bölge Mahkemesi'ne ulaştırmak suretiyle yargılamada delil olarak kullanılmasının sağlandığı belirtildi. Şüphelilerin firari oldukları, elde edilen belgeler ve dosyadaki rapor içeriklerine göre atılı suçu işlediklerine dair yeterli bulgulara rastlandığı belirtilen yazıda, şüphelilere, kaçmakta olmaları nedeniyle çağrı yapılamadığı ve ulaşılamadığı vurgulandı.

FETÖ ABD BAĞLANTISI BİLİNİYOR

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Bursa eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir, daha önce de ABD ve FETÖ bağlantısıyla biliniyordu. Erdemir, CHP'nin gerçekleştirdiği ABD ziyaretlerinin hemen hemen hepsinde yer aldı. Aynı zamanda Erdemir, Reza Zarrab davası kapsamında FETÖ'cü eski polis şefi firari Emre Uslu ile konferansa katıldı.

ABD ZİYARETLERİ MÜDAVİMİ

CHP heyetinin 27 Eylül 2013'te New York’a gerçekleştirdiği ABD gezisinde diğer ABD ziyaretlerinde olduğu gibi Aykan Erdemir de heyet içerisinde yer aldı. Heyet, New York’ta BM çatısı altında düzenlenecek Sosyalist Enternasyonal toplantısına katıldı. Erdemir, CHP'nin ABD ziyaretlerinin organizasyon ve görüşmelerinde çoğunlukla yer aldığı biliniyor.

FETÖ'NÜN ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, 5 Aralık 2013'te cemaatin önemli kurumlarından olan ve onursal başkanlığını bizzat terörist Fethullah Gülen’in yaptığı Rumi Forum’da konuşma yaptı.  2014 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla ABD’ye giden CHP’li Aykan Erdemir, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin (ATFA) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlediği ödül törenine katıldıkları öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU-FETÖ BULUŞMASINI ORGANİZE ETTİ

23 Mart 2014'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, FETÖ'nün ana kuruluşu Rumi Forum ile Fetullahçı Amerikan Türki Topluluğu (TAA) temsilcileriyle buluştu. Heyetin en genç isimlerinden CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir bu görüşmelerin planlanmasında etkin isim olmuştu.

USLU İLE KONFERANSA KATILDI

7 Nisan 2015'te de CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, CHP ABD temsilcisi Yurter Özcan ile birlikte bazı Cemaat organizasyonlarına katıldıkları ortaya çıkmıştı. FETÖ'nün, ABD’de en güçlü olduğu ve merkezi diye nitelendirilen Houston’da, FETÖ'nün en büyük organizasyonlarından birisi olan Raindrop Foundation’ın (Yağmur Damlası Fonu) iftar yemeğine katılan CHP’li vekillerin ve CHP ABD temsilcisinin, FETÖ'nün önemli isimleri ile aynı masada oturmuştu.  Erdemir, 23 Mart 2016 tarihinde ABD’deki Georgetown Üniversitesinde terörist Emre Uslu ile birlikte bir panele konuşmacı olarak katıldı.

KAMUOYUNUN ARADIĞI CEVAP

FETÖ ile yakın teması bilinen ve mahkemenin yakalama kararı çıkardığı, Bursa’ya 2009 seçimleri öncesi getirilerek kontenjandan milletvekili yapılan Aykan Erdemir’e kim referans oldu?  Bursa Şehir Gazetesi’nin yaptığı araştırmada, ismi birçok dönem FETÖ ile anılan ve FETÖ organizasyonlarının değişmez ismi olan Erdemir’in Bursa’dan milletvekili olmasını sağlayan isim Sencer Ayata. Partide etkili olan Ayata, daha önce öğrencisi olan Erdemir’i listeye alınarak milletvekili olmasını sağladı. FETÖ’nün CHP’ye atadığı isimlerden biri olduğu anlaşılan Erdemir, Bursa Milletvekili olduğu dönemde de tartışmalı bir isim olarak gündeme gelmişti. Bursa’da daha önce de gençlik kolları başkan yardımcısının ByLock kullanıcısı olarak tutuklanması, FETÖ’nün CHP Bursa örgütü üzerindeki etkisini de göstermiş oluyor. Tüm bu süreçte Bursa CHP örgütünün FETÖ tarafından nasıl kontrol altına alındığını da her geçen gün ortaya çıkan yeni bilgilerle kamuoyu daha iyi anlıyor.

(Fetih BAĞCI) 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.